Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

05:55 | 25 Απριλίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Στα λευκά ντύθηκε ολόκληρη η Ελλάδα

δημοσίευση στις 07/01/2017 09:58
Στα λευκά ντύθηκε ολόκληρη η Ελλάδα

έπεσαν χιόνια στη Δυτική Ελλάδα για πρώτη φορά μετά το 1992

Μπορεί να άργησε 24 ώρες, ωστόσο η «Αριάδνη» έφτασε κατά τη διάρκεια της νύχτας και έντυσε στα λευκά ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς έπεσε χιόνι ακόμη και στην Πάτρα! Μετά το 1992 χιόνισε για πρώτη φορά σε πεδινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, αφήνοντας πίσω ένα λευκό πέπλο στρωμένο χιονιού. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στο Θεσσαλικό κάμπο, με την πόλη της Λάρισας να ντύνεται επίσης στα λευκά, ενώ έντονες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην Εύβοια και το Αιγαίο.

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται όλο το νησί της Λέσβου, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους -2 βαθμούς. Η σφοδρή χιονόπτωση συνεχίζεται και ήδη υπάρχουν πολλά προβλήματα με τις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και θέμα υδροδότησης καθώς έχουν παγώσει οι σωλήνες. Σε πολλά σημεία του νησιού το χιόνι έχει φτάσει το μισό μέτρο.

Η Αττική δεν κατάφερε τελικά να δώσει πολλά φαινόμενα. Είναι εντυπωσιακό πως θα περίμενε κανείς να δει Πεντέλη και Πάρνηθα μέσα στο λευκό πέπλο, αλλά τελικά αυτό συνέβη για τα νότια τμήματα του Υμμητου. Ο δρόμος είναι μακρύς πάντως για το υπόλοιπο του Σαββάτου, καθώς οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά περιόδους.

Από την Τρίτη θα υπάρξει σημαντική επιδείνωση του καιρού. Σε γενικές γραμμές, θα θέλαμε να τονίσουμε τη διάρκεια της κακοκαιρίας αυτής, η οποία εκτιμάται έως την Τετάρτη, οπότε και μέχρι το πέρας της έχουμε ακόμη να δούμε αξιόλογα φαινόμενα, τα οποία και δεν μπορούν εύκολα να προβλεφτούν ως προς το χρόνο.

Είναι δύσκολο να προβλεφτεί με ακρίβεια το σύστημα αυτό, καθώς υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην ατμόσφαιρα. Δεν χρειάζεται λοιπόν να υποθέσει κάποιος ότι η κακοκαιρία που ήρθε είναι σχετικά μικρής δυναμικής, καθώς υπάρχουν περιθώρια ανατροπών. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν έως την Τετάρτη και επιτρέπουν, ότι πέφτει να είναι χιόνι. Ας έχουμε υπομονή και ας αφήσουμε τον καιρό να εκφραστεί...


Διαβάστε επίσης