Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

18:28 | 20 Ιουνίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Έκλεισε η Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών

δημοσίευση στις 08/01/2017 10:01
Έκλεισε η Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών

η κυκλοφορία ωστόσο αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 03:00

Πολικό ψύχος επικρατεί σε όλη τη χώρα ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα από το χιονιά σε πολλές περιοχές. Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες οδηγοί που ταξίδευαν στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου. Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για περισσότερες από δέκα ώρες, καθώς από τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου έως τουλάχιστον τα μεσάνυχτα, κανένα αυτοκίνητο δεν μπορούσε να περάσει.

Αιτία ήταν ο χιονιάς, που είχε ως αποτέλεσμα να «διπλώσουν» νταλίκες και να κλείσει εντελώς ο δρόμος. Τελικά, λίγο μετά τις 03.30 τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία. Το πρόβλημα σημειώθηκε από το ύψος του Αιγίου έως περίπου την έξοδο Καλαβρύτων. Στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούσαν να περάσουν λόγω της στενότητας του δρόμου.

Εντωμεταξύ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Δημήτρη Ζιακόπουλο, "η πολικής προελεύσεως ψυχρή αέρια μάζα που το τελευταίο σαρανταοκτάωρο επηρεάζει τη χώρα, θα μείνει στροβιλιζόμενη πάνω από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ως τα μέσα της νέας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι ο χιονιάς δεν έχει πει την τελευταία του λέξη για καμιά περιοχή της χώρας, εξαιρουμένων των νότιων πεδινών περιοχών".

Η Αττική δεν κατάφερε να φέρει στην αγκαλιά της την ''Αριάδνη'', καθώς οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου ήταν αρκετά περιορισμένες. Δυστυχώς η Αθήνα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να γράψει τη δικιά της καιρική ιστορία. Τα προγνωστικά στοιχεία ήταν πολύ ενθαρρυντικά, αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα ο καιρός. Αυτός είναι ο στρατηγός και αυτός αποφασίζει, τι θα κάνει και που.


Διαβάστε επίσης