Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

00:19 | 21 Ιουνίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΣΦΔΡΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

δημοσίευση στις 09/01/2017 14:49
ΣΦΔΡΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

επιστρέφει δυναμικά ο χιονιάς σε μεγάλο μέρος της χώρας

Ολοκληρώθηκε η εορταστική περίοδο και πλέον οδεύουμε προς τις Απόκριες. Το ερώτημα είναι πως θα φτάσουμε εκεί, καθώς ο φετινός χειμώνας απέδειξε πλέον την δυναμική που κρύβει μέσα του. Όλα τα στοιχεία, θέλουν ο φετινός χειμώνας να μένει στην ιστορία. Και ήδη τα κατάφερε, καθώς εδώ και 4 ημέρες η Ελλάδα γράφει… ιστορία, με μια κακοκαιρία βγαλμένη από τα παλιά.

Για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του 1990 χιονίστηκαν πεδινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ενώ το σύνολο της χώρας έχει παραδοθεί στο έλεος του χιονιά, για τον οποίο έγκαιρα είχαμε εκδώσει προειδοποιήσεις, αποτυπώνοντας το μέγεθος της κακοκαιρίας αυτής. Δεκάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα χωρίς νερό, ρεύμα, τηλέφωνο, φάρμακα και τρόφιμα. Δεκάδες βοσκοτόπια παραμένουν αποκλεισμένα, με τα ζώα να κινδυνεύουν.

Υπάρχουν άνθρωποι θαμμένοι κάτω από 2 μέτρα χιόνι, ενώ έχουν παγώσει παραλίες, λίμνες και ποτάμια σε όλη σχεδόν τη χώρα. Ο πανελλαδικός χιονιάς, δεν έχει πει όμως την τελευταία του κουβέντα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναμένονται σφοδρές χιονοπτώσεις στη Δυτική, Κεντρική, Ανατολική και Βόρεια χώρα.

Πριν πάμε στην εκτίμηση της νέας σοβαρής επιδείνωση του καιρού, να σταθούμε λίγο στην Αθήνα, η οποία ούτε από αυτή τη νέα επιδείνωση, θα καταφέρει να αρπάξει την Αριάδνη από τα μαλλιά. Ας σκοτώσουμε νωρίς - νωρίς την επερχόμενη αλλαγή του καιρού για την Αττική, για να μην έχουμε και μεγάλες προσδοκίες. Εάν πάλι γίνει κάτι καλό, ας έρθει και να το απολαύσουμε όλοι...

Η Θεσσαλονίκη θα ξαναμπεί δυνατά στο παιχνίδι το επόμενο 24ωρο, χωρίς να αποκλείεται κάτι καλύτερο αυτή τη φορά. Στην υπόλοιπη χώρα, στα Δυτικά από Τετάρτη και μετά, περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο θα δουν πολύ δυναμικές χιονοπτώσεις, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα έρχεται πολύ αξιόλογη κακοκαιρία.

Από Τετάρτη και μετά ολόκληρη η Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, θα δεχθεί χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι πυκνές. Ετοιμαστείτε κατάλληλα λοιπόν, καθώς ο χιονιάς επιστρέφει δυναμικά, ενώ αντίθετα στα πεδινά τμήματα του Νοτίου Αιγαίου, θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορινές περιοχές, αλλά στο Βόρειο Αιγαίο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα πεδινά.


Διαβάστε επίσης