Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

04:43 | 18 Ιουνίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Η Αριάδνη φτάνει στην Ανατολική Ελλάδα

δημοσίευση στις 06/01/2017 16:31
Η Αριάδνη φτάνει στην Ανατολική Ελλάδα

απόψε τη νύχτα θα εισβάλει ο χιονιάς και στην Αττική

Μπορεί ο χιονιάς στη Βόρεια Ελλάδα να ήταν επιλεκτικός, ντύνοντας στα λευκά μεμονωμένες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, ωστόσο για την Ανατολική χώρα, τα πράγματα δεν θα εξελιχτούν ακριβώς έτσι. Το σύντομο πέρασμα του χιονιά από τη Βόρεια χώρα, είχε φανεί εδώ και μέρες στα προγνωστικά στοιχεία. Πλέον ομιλούμαι για έναν χιονιά που θα χτυπήσει την Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ελλάδα, αφήνοντας παραπονεμένους τους φίλους μας από τη Βόρεια χώρα, καθώς η πόλη της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να χιονιστεί μόνο στα περίχωρα.

Το καιρικό ενδιαφέρον μετατοπίζεται από το ύψος του Βόλου και Νοτιότερα, ωστόσο τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας θα καταφέρουν να παραμείνουν στο παιχνίδι των χιονοπτώσεων, καθώς στη Χαλκιδική περιμένουμε χιονοπτώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο. Στην δεύτερη φάση της κακοκαιρίας, στην οποία διερχόμαστε από εδώ και πέρα, αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Βόρεια και Ανατολική Αττική, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές, αναμένεται να σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν και πεδινές αλλά και παραθαλάσσιες περιοχές. Είναι ενδεικτικό ότι στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα από την επέλαση του χιονιά, γι’ αυτό οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τις επιπτώσεις του χιονιά. Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι, άρχισε η επέλαση του ψύχους προς τα Νότια, ενώ χιόνια πέφτουν σε ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Ελλάδας.

Ο χιονιάς θα φτάσει και στην Αττική απόψε το βράδυ, όπου θα αρχίσει να χιονίζει στα γύρω ορεινά, ενώ στα πεδινά θα αρχίσει να βρέχει. Η βελτίωση που παρουσίασε ο καιρός μέσα στην ημέρα, ήταν πρόσκαιρη. Ήδη βροχές σημειώνονται στα Ανατολικά τμήματα της Αττικής, ενώ μέσα στο βράδυ θα επιδεινωθεί περεταίρω ο καιρός, με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε όλα τα ορεινά. Σταδιακά αργά το βράδυ, θα χιονίσει στα Βόρεια προάστια και μέσα στη νύχτα, περίπου από τις 00:00 και μετά, ο χιονιάς θα εισβάλει και στο κέντρο της Αθήνας. 


Διαβάστε επίσης