Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

04:48 | 18 Ιουνίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ποιος έκλεψε το χιονιά των Βορείων ;

δημοσίευση στις 06/01/2017 12:09
Ποιος έκλεψε το χιονιά των Βορείων ;

στα Ανατολικά και Νότια θα σημειωθούν οι ισχυρές χιονοπτώσεις

Μεταβολή παρουσίασε ο καιρός στη χώρα μας από χθες, με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα που μας πέρασε, χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο (φώτο από Κοζάνη), ενώ χιόνισε και περιμετρικά της πόλης της Θεσσαλονίκης για λίγες ώρες. Ωστόσο, αξίζει να τονιστεί πως το πέρασμα του χαμηλού Αριάδνη από τη Βόρεια χώρα, δεν έδωσε ισχυρά φαινόμενα χιονοπτώσεων, ενώ άφησε μεγάλο μέρος της παραπονεμένο.

Αιτία για αυτή την εξέλιξη η γρήγορη κίνηση του χαμηλού, με αποτέλεσμα να μην συνδιαστεί με την... καθυστερημένη είσοδο της ψυχρής εισβολής στον Ελλαδικό χώρο, η οποία θα συμβεί από εδώ και πέρα, με το χαμηλό βαρομετρικό να έχει περάσει πλέον στο Αιγαίο. Ωστόσο, για τη Βόρεια Ελλάδα, δεν θα μπορέσει να δώσει αξιόλογα φαινόμενα το σύστημα αυτό, καθώς απομακρύνεται το χαμηλό βαρομετρικό και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η αρχική εικόνα που είχε δοθεί για τη Βόρεια Ελλάδα, από θέμα χιονοπτώσεων τουλάχιστον, ήταν ομολογουμένως διαφορετική στις πρώτες προσεγγίσεις της κακοκαιρίας, ωστόσο στη συνέχεια φάνηκε μετατόπιση του χιονιά στα Ανατολικά και Νότια, παρά στη Βόρεια Ελλάδα. Βέβαια, το κακό είχε ήδη γίνει, καθώς στην πρώτη εκτίμηση της κακοκαιρίας πριν μερικές ημέρες, είχε ανέβει ψηλά ο πήχης για τη Βόρεια Ελλάδα.

Αυτό που θα μείνει ωστόσο στα Βόρεια, θα είναι το κρύο, καθώς τις επόμενες ώρες θα εισβάλει καθυστερημένα το πολικό εξπρές, οπότε και θα πέσει περεταίρω η θερμοκρασία από το βράδυ και κυρίως το Σαββατοκύριακο, όπου περιμένουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με σήμερα. Αρκετές περιοχές μάλιστα θα έχουν αρνητικές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο.

Στον αντίποδα ο χιονιάς θα χτυπήσει τελικά την Ανατολική και Νότια Ελλάδα. Σημαντική επιδείνωση αναμένεται το βράδυ στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο με χιονόνερο στα πεδινά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά- ημιορεινά, ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα πεδινά. Αναλυτικά ο καιρός ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης