Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

07:48 | 19 Ιουνίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Παραδόθηκε στο χιονιά η Βόρεια Ελλάδα

δημοσίευση στις 06/01/2017 03:15
Παραδόθηκε στο χιονιά η Βόρεια Ελλάδα

χιονόπτωση σημειώνεται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Το χαμηλό βαρομετρικό «Αριάδνη» βρίσκεται ήδη πάνω από την Ελλάδα και θα μας επηρεάσει για αρκετές ημέρες με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις επόμενες ημέρες. Στη βόρεια Ελλάδα έχει ξεκινήσει η χιονόπτωση από τις πρώτες νυχτερινές ώρες, ενώ βροχές και καταιγίδες σημειώνονται στην υπόλοιπη χώρα. Χιονόπτωση σημειώνεται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν ασπρίσει για τα καλά η Κοζάνη, η Φλώρινα και άλλες περιοχές.

Οι άνεμοι που πνέουν στα πελάγη είναι ισχυρότατοι και έχει δοθεί απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά και της Κυλλήνης.  Το υπουργείο Εσωτερικών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι βρίσκονται σε καθεστώς «κόκκινου συναγερμού».

Σπάνια πολική μάζα ψύχους θα επηρεάσει την χώρα, με κυριότερο χαρακτηριστικό τον ολικό παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου το θερμόμετρο θα δείξει -13 βαθμούς στα πεδινά και -20 βαθμούς στα ορεινά. Σήμερα Παρασκευή, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα Ανατολικά και Νότια, πού στο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Χιόνια θα πέσουν στα πεδινά της βόρειας χώρας, με ύφεση από το μεσημέρι. Σημαντική επιδείνωση αναμένεται το βράδυ στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο με χιονόνερο στα πεδινά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά- ημιορεινά, ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα πεδινά. Αναλυτικά ο καιρός ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Πληροφορίες για την εξέλιξη του χιονιά, θα δίνουμε και μέσα από το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας Radio Xalazi, 21:00 - 02:00 τη νύχτα. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Το έκτακτο δελτίο έχει εκδοθεί με βαθμό κόκκινου συναγερμού, το μέγιστο βαθμό επικινδυνότητας. Ο κρατικός μηχανισμός θα δυσκολευτεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του χιονιά, καθώς ο παγετός θα δυσκολέψει τη συντήρηση του οδικού δικτύου, ενώ θα δοκιμαστεί σκληρά το δίκτυο ηλεκτροδότησης και ύδρευσης.

Καιρική άποψη: Δ. Ανδρονικος- Σώζων Π.

Διαβάστε επίσης