Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

04:03 | 04 Φεβρουαρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Σαρώνει ο χιονιάς την Ευρώπη!

δημοσίευση στις 28/12/2020 08:40
Σαρώνει ο χιονιάς την Ευρώπη!

Η Ελλάδα παραμένει θεατής με... 21 βαθμούς!

Μεγάλες διαφορές στη θερμοκρασία παρατηρούνται στην Ευρώπη από ανήμερα των Χριστουγέννων έως και σήμερα, με την τάση αυτή να διατηρείται και τις επόμενες ημέρες. Χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές επικρατούν στη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη ενώ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ο υδράργυρος βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, προσεγγίζοντας στη χώρα μας τους 21 βαθμούς.

Ο χιονιάς που χτυπάει την Ευρώπη από τις 25 Δεκεμβρίου, έχει φτάσει και στη γειτονιά μας, καθώς στα Βορειοδυτικά Βαλκάνια σημειώνονται χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές. Ωστόσο, ο χιονιάς αυτός δεν θα καταφέρει να περάσει τα σύνορα της χώρας μας, καθώς εάν μόνο μέρος των ψυχρών αυτών αέριων μαχών φτάνει στα Βορειοδυτικά της Ελλάδας, δίνοντας χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές από τα 900 μέτρα και πάνω.

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στη Νότια Ιταλία επηρέασε τη χώρα μας από το βράδυ του Σαββάτου 26 Δεκεμβρίου και θα συνεχίσει να μας επηρεάζει έως το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου. Βροχές αλλά και καταιγίδες σημειώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως το απόγευμα της Κυριακής 27/12, με το μεγαλύτερο ύψος βροχής να σημειώνεται στα Θεοδώριανα Άρτας και ήταν ίσο με 90 χιλιοστά.

Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα, το καιρικό μοτίβο φαίνεται να μην αλλάζει  και έτσι ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα μας απασχολεί παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, με τα χιόνια να παραμένουν στα ορεινά από τα 900 μέτρα και πάνω. Τα 3/4 της Ευρώπης θα παραμένουν σε κλοιό βαρυχειμωνιάς, με χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές. Υπομονή θα μας έρθουν και προς τα εδώ τα χιόνια, είναι θέμα χρόνου!

Διαβάστε επίσης

δημοσίευση στις 23/01/2022 14:55
Συνοπτική Ανάλυση Τhe Great Nightmare!