Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:46 | 28 Μαΐου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Υπό συνθήκες "λευκής πολιορκίας"!

δημοσίευση στις 18/12/2020 10:43
Υπό συνθήκες "λευκής πολιορκίας"!

Χιονιάς καραδοκεί στην περιοχή των Βαλκανίων!

Το πολύ βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τις τελευταίες ημέρες την χώρα μας, απομακρύνεται προς την ανατολική Μεσόγειο. Αυτή η διαταραχή έδωσε πολύ μεγάλα ύψη βροχής, ιδιαίτερα σε περιοχές της ανατολικής, της νότιας Ελλάδας και του Αιγαίου, ενώ εντυπωσιακά είναι τα ύψη βροχής που σημειώθηκαν στην περιοχή της Αττικής, σε περιοχές κοντά στην Πάρνηθα, που άγγιξαν τα επίπεδα των 200mm βροχής!

Η απομάκρυνση του σηματοδοτεί και το "κλείσιμο" ενός "κύκλου" αλλεπάλληλων ατμοσφαιρικών διαταραχών. Η νέα εβδομάδα, θα χαρακτηριστεί από την επικράτηση ενισχυμένου βοριά στην ανατολική Ελλάδα και την εκδήλωση ασθενών γενικά βροχών. Το βόρειο ρεύμα κυρίως θα μεταφέρει ψυχρότερες αέριες μάζες προς την περιοχή μας και θα "ρίξει" την θερμοκρασία στην Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, ενώ σε γενικές γραμμές, το σκηνικό του καιρού θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ένα ήπιο φθινοπωρινό σκηνικό, το οποίο δεν προβλέπεται να "σπάσει" πριν τις 25 Δεκεμβρίου. Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού την Πρωτοχρονιά, δεν μπορεί να αγνοηθεί η εμμονή των προγνωστικών μοντέλων, που δείχνουν μία ισχυρή ψυχρή εισβολή.

Ένας αξιόλογος χιονιάς καραδοκεί για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της χώρας μας, στην αλλαγή του χρόνου ή... πολύ λίγες ημέρες αργότερα, με την έλευση του νέου χρόνου να γίνεται, μάλλον, υπό συνθήκες "λευκής πολιορκίας"! Mπορείτε να μας ακούτε και στο Radio Xalazi 21:00 - 00:00 καθημερινά, αλλά και 22:00 - 01:00 στο Xalazi Tv κάθε Σαββατοκύριακο! Για σύνδεση με Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ και για Xalazi Tv ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης