Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

03:26 | 18 Απριλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Μύρισε χειμώνας, όχι όμως παντού!

δημοσίευση στις 06/11/2020 09:50
Μύρισε χειμώνας, όχι όμως παντού!

Τα πρώτα κρύα του Νοεμβρίου... έφτασαν!

O Νοέμβριος ήρθε με… χειμωνιάτικες διαθέσεις και τα πρώτα σκιρτήματα του χειμώνα έγιναν ήδη αισθητά στα Ανατολικά και Νότια τμήματα της χώρας μας. Βαριά συννεφιά και ψιλόβροχο επικρατεί σε αρκετές περιοχές, από το ύψος του Βόλου και Νοτιότερα, σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα , όπου ο καιρός εξακολουθεί σε γενικές γραμμές να είναι καλός αλλά  με… κρύο! Το επόμενο 15νθημερο αναμένεται επιλεκτικά… χειμωνιάτικο!

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι επικρατούν στο Αιγαίο, οι οποίοι φτάνουν τα 8 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Οι βροχοπτώσεις, αν και κατά βάση ασθενείς, επικεντρώνονται στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Αν. Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 16 με 19 βαθμούς, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα φτάσει τους 24 βαθμούς.

Η μεταβολή του καιρού οφείλεται στο συνδυασμό χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο με τις υψηλές στην Κεντρική Ευρώπη. Έτσι δημιουργείται ένα ισχυρό βόρειο ρεύμα, το οποίο μεταφέρει στην περιοχή μας ψυχρότερες αέριες μάζες. Ο συνδυασμός αυτός θα διατηρηθεί αρκετές ημέρες, τουλάχιστον έως την Κυριακή, ενώ σύμφωνα με τα προγνωστικά, το επόμενο 15νθημερο θα είναι αρκετά χειμωνιάτικο, στα Ανατολικά και Νότια.

Αξίζει πάντως να τονιστεί, ότι για τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, η επίδραση του Αντικυκλώνα είναι εμφανής, καθώς δεν επιτρέπει την εκδήλωση βροχών στις εκεί περιοχές, με λίγες τοπικές εξαιρέσεις. Το μοτίβο αυτό του καιρού, μένει να δούμε μέχρι πότε θα συνεχιστεί. Ο Αντικυκλώνας που καλύπτει την Ευρώπη, έχει διάθεση να μείνει έως τέλος Νοεμβρίου και.. κάθε τόσο με την κίνηση του, ανακατεύει για τα καλά την καιρική τράπουλα!

 

 

Διαβάστε επίσης