Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

17:20 | 25 Ιουνίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Τα πρώτα σκιρτήματα του χειμώνα...

δημοσίευση στις 30/10/2020 11:28
Τα πρώτα σκιρτήματα του χειμώνα...

Πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία τη νέα εβδομάδα...

Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν από το πέρασμα της Κίρκης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου έως το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου. Τα ισχυρότερα φαινόμενα καταγράφηκαν στη Μαγνησία, με το μετεωρολογικό σταθμό στη Μακρινίτσα να καταγράφει 171 χιλιοστά βροχής και στο Βόλο 135 χιλιοστά βροχής. Ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν επίσης στα Δωδεκάνησα και ειδικότερα στη Ρόδο.

Αισθητή βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο και την Παρασκευή υπολείμματα του συστήματος επηρεάζουν τη Βορειοανατολική Ελλάδα. Καταιγίδες εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ παροδικές βροχές σημειώνονται στη Θράκη. Σταδιακά όμως μέσα στην ημέρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι παρουσιάζουν εξασθένηση και η θερμοκρασία μικρή άνοδο.

Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, το Σαββατοκύριακο αναμένεται η διέλευση από τα Βορειοανατολικά της χώρας μας ενός ψυχρού μετώπου, το οποίο θα προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας, ενώ την Κυριακή θα επικρατεί  συννεφιά, με τις βροχές ωστόσο να έχουν το χαρακτήρα ασθενούς ανεμόβροχου ή ψιχάλων στις Σποράδες, την Εύβοια και τη Βοιωτία. Ασθενείς νιφαδοπτώσεις θα παρατηρηθούν στα ορεινά.

Αυτό το... ήπια φθινοπωρινό σκηνικό, δεν θα κρατήσει για πολύ όμως, καθώς από την Τρίτη και μετά αναμένεται ποιο έντονη πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή, ενώ φαίνεται πως η πιθανότητα να έχουμε αρκετά βροχερό καιρό είναι αυξημένη, με χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές. Οι Βοριάδες θα κυριαρχούν, φέρνοντας στο προσκήνιο τα... πρώτα σκιρτήματα του χειμώνα, ο οποίος δείχνει να έρχεται με πολλές αξιώσεις!

Διαβάστε επίσης