Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

12:59 | 28 Μαΐου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Βοριαδάκι και... καλές θερμοκρασίες!

δημοσίευση στις 10/05/2021 09:21
Βοριαδάκι και... καλές θερμοκρασίες!

Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και... μελτεμάκι!

Συνεχίζεται το Ανοιξιάτικο προφίλ του καιρού, με μόνη παραφωνία τους ισχυρούς Βοριάδες που φτάνουν σε ένταση τα 7 μποφόρ. Πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι πνέουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, από την Κυριακή 9 Μαΐου, με τις ριπές του ανέμου στον  Άγιο Ιωάννη - Πόρτο Τήνου να φτάνουν τα 109 km/h. Στην Αττική ΟΙ ριπές να φτάνουν στην Παλλήνη έφτασαν τα 85 km/h.

Η νέα εβδομάδα καιρικός δεν επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις, με εξαίρεση την Τετάρτη, όπου είναι πιθανόν στη Βόρεια Ελλάδα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Σε γενικές γραμμές στο σύνολο της χώρας έως και το τέλος της εβδομάδας ο καιρός θα είναι καλός, με το Βοριαδάκι , ως όψιμο μελτέμι να κυριαρχεί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει σημαντική άνοδο, μένοντας κοντά 29 βαθμούς.

Σταδιακή άνοδο φαίνεται να σημειώνει ο υδράργυρος στο δεύτερο 15νθημερο του Μαΐου, καθώς θερμότερες αέριες μάζες θα προσεγγίσουν την περιοχή μας, κάτι που θα δούμε σε επόμενα δελτία μας. Το καλοκαιράκι είναι κοντά πλέον, οπότε ας απολαύσουμε τις στιγμές προσωρινής ελευθερίας, καθώς από το φθινόπωρο έρχονται πολλές εξελίξεις... γενικότερα!

Κλείνοντας να δούμε και μια είδηση. Το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα - το οποίο τέθηκε σε διαβούλευση - προβλέπει την υποχρεωτική στείρωση των κατοικίδιων και σε περίπτωση παράλειψης, προβλέπονται κυρώσεις.

Επιπλέον δημιουργείται ηλεκτρονικό βιβλιάριο με ψηφιακός φάκελος υγείας για κάθε ζώο συντροφιάς. Στην «ομπρέλα» του Εθνικού Μητρώου Ζώων θα υπάρχουν οι εξής υποκατηγορίες: το Μητρώο Καταγραφής και Παρακολούθησης Ζώων Συντροφιάς, το Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων και άλλα.

Και φυσικά η ενημέρωση στο Radio Xalazi και στο Xalazi Tv συνεχίζεται, με όλα τα καιρικά νέα, αλλά και όλη την καυτή επικαιρότητα που αφορούν στην μετάβαση προς τη… νέα εποχή! Για να ξέρεις τι σου ξημερώνει συντονίσου μαζί μας και βγες σωστά ενημερωμένος! Κάθε Τρίτη 23:00 – 00:00 στο Xalazi Radio και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 23:00 – 00:00 στο Xalazi Tv.

Διαβάστε επίσης