Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

08:39 | 08 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Σποραδικές βροχές και... δροσούλες!

δημοσίευση στις 05/05/2021 09:39
Σποραδικές βροχές και... δροσούλες!

Σε κανονικά επίπεδα επανέρχεται η θερμοκρασία...

Με καθαρά Ανοιξιάτικη διάθεση και… σχεδόν καλοκαιρινές θερμοκρασίες, περάσαμε το Άγιο Πάσχα και ολόκληρη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Παρά τη συννεφιά και την Αφρικανική σκόνη, η ζέστη δεν πτόησε τους Έλληνες να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές στις παραλίες όλης της χώρας, οι οποίες κατακλύστηκαν από κόσμο, παιδικά γέλια και… χαμόγελα, τα οποία ευτυχώς στην π-πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν τα κάλυψε η μάσκα.

Ευτυχώς τουλάχιστον, σε μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων, η λογική επέστρεψε και πλέον όμορφα χαμόγελα και γλυκές φατσούλες κατακλύζουν πλατείες, παραλίες και.. καφετέριες. Πάντα βέβαια θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά έτσι είναι αυτά. Αν ο άλλος δεν καταλαβαίνει ότι με 35 βαθμούς φορώντας μάσκα, θα κάνει κακό στον εαυτό του, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα να αλλάξεις αυτό που του φύτεψαν στο κεφάλι!

Στα του καιρού, το κύμα ζέστης ήδη έχει αρχίσει και υποχωρεί, η συννεφιά ωστόσο παραμένει κατά περιόδους αυξημένη σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ δεν θα λείψουν σποραδικές βροχές, κυρίως την Πέμπτη 6 Μαΐου. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περεταίρω πτώση τις επόμενες ημέρες , με τον υδράργυρο να επανέρχεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο ο Μάιος, θα μας ζεστάνει και πάλι… σύντομα!

Τα πρώτα καλοκαιρινά σκιρτήματα, συνηθίζεται να γίνονται ορατά με την έλευση του Μαΐου, ο οποίος φυσικά είναι και ο μήνας που μας οδηγεί στο καλοκαίρι. Μετά τις 15 Μαΐου, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο, προσεγγίζοντας και πάλι τους 33 με 35 βαθμούς. Βούρ για παραλίες λοιπόν, καθώς ο καιρός είναι σύμμαχος! Τώρα αν κάνει και κάνα πισωγύρισμα στη συνέχεια, μην σας κάνει έκπληξη, καθώς ο Μάιος... μπέσα δεν έχει!

Διαβάστε επίσης