Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

12:46 | 28 Μαΐου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Έντονες καταιγίδες στην Κρήτη!

δημοσίευση στις 10/11/2020 08:42
Έντονες καταιγίδες στην Κρήτη!

Εκ νέου επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη...

Περεταίρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Νότιες Κυκλάδες, καθώς οι βροχές που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες θα ενταθούν σημαντικά, εξαιτίας χαμηλού βαρομετρικού που διέρχεται Νότια της Κρήτης και θα προκαλέσει εκ νέου επιδείνωση του καιρού. Το χαμηλό βαρομετρικό έχει ήδη προσεγγίσει την Κρήτη από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, κινούμενο πάνω από τις ακτές της Αφρικής.

Το χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να δώσει σημαντικές βροχοπτώσεις στην Κρήτη, έως το τέλος του 24ωρου της Τρίτης 10 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Κρήτη έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες μεγάλα ύψη βροχής που ξεπερνούν τα 350 χιλιοστά σε πολλές περιοχές. Η νέα επιδείνωση του καιρού, σε συνδυασμό με το ήδη κορεσμένο έδαφος, αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός δεν παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές. Η καλοκαιρία συνεχίζεται στα Δυτικά και Βόρεια, ενώ ο συνδυασμός των Υψηλών πιέσεων με το χαμηλό βαρομετρικό νότια της Κρήτης, θα διατηρήσει το Βόρειο ρεύμα και τις βροχές βορείου ρεύματος των τελευταίων ημέρων στα Ανατολικά τμήματα της χωράς και συγκεκριμένα: στην Αν. Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Αν. Στερεά και την Αν. Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία διατηρείται σε επίπεδα κάτω των 19 βαθμών, με το κρύο να είναι αισθητό στα Ανατολικά κυρίως της χώρας. Ωστόσο, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών θα συνεχιστεί στην ευρύτερη περιοχή μας, ενώ σταδιακά η Ευρώπη από το δεύτερο 15νθημερο και μετά, θα αρχίσει να εισέρχεται σε πολύ έντονα ψυχρό καιρό, με τη θερμοκρασία να πέφτει σημαντικά. Όλα δείχνουν ότι ο χειμώνας... έρχεται!

Αναλυτική ενημέρωση θα υπάρχει στο Xalazi Tv 01:00 – 03:00 τη νύχτα και 21:30 – 22:30 το βράδυ. Τις εκπομπές τις βλέπετε σε επανάλυψη καθημερινά 17:00 - 20:00 το απόγευμα. Στο Radio Xalazi καθημερινά 22:30 – 00:00 το βράδυ. Για να δείτε το Xalazi Tv KΛΙΚ ΕΔΩ και για να ακούσετε το Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης