Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:26 | 08 Δεκεμβρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Επανέρχονται οι βροχές στα Δυτικα!

δημοσίευση στις 13/11/2020 09:32
Επανέρχονται οι βροχές στα Δυτικα!

Χαμηλό βαρομετρικό φέρνει η... νέα εβδομάδα!

Τα πρώτα δείγματα αλλαγών με την κίνηση και την μετέπειτα πορεία των Αντικυκλωνικών συνθηκών στην Ευρώπη, άρχισαν να φαίνονται στους προγνωστικούς μας χάρτες. Με δειλά βήματα, ίσως οδηγούμαστε σταδιακά σε μια νέα ροή κυκλοφορίας ή… πιθανόν η νέα θέση που θα λάβει ο Αντικυκλώνας, να μας φέρει αντιμέτωπους με μια νέα καιρική πραγματικότητα.

Όπως και να έχει, το πρώτο σύστημα κακοκαιρίας για τα Δυτικά και Βόρεια της χώρας, μετά από αρκετές ημέρες απουσίας βροχών, φαίνεται να ψήνεται και.. μάλλον, θα μας επηρεάσει τη νέα εβδομάδα! Εάν Αυτό θα έχει και συνέχεια θα το δούμε. Το σίγουρο είναι, ότι έχουν αρχίσει και συσσωρεύονται ψυχρές αέριες μάζες στην Βόρεια Ευρώπη, οι οποίες ψάχνουν αφορμή να κινηθούν προς την χώρα μας.

Η κάθοδο ψυχρών μαζών προς την περιοχή μας πάντως, έχει ήδη ρίξει αρκετά τον υδράργυρο, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να παραμένουν σταθερά κάτω από τους 19 βαθμούς, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα ο υδράργυρος βρίσκεται κάτω από τους 16 βαθμούς. Στα δε ορεινά, τη νύχτα και νωρίς το πρωί σημειώνονται μονοψήφιες θερμοκρασίες, ενώ ο υδράργυρος κατά τόπους πέφτει και κάτω από το μηδέν.

Ο Νοέμβριος όμως τι θα μας φέρει στο τελευταίο 15νθήμερο; Τα πρώτα στοιχεία θέλουν να έχουμε σίγουρα κρύο, το οποίο μάλιστα θα ενταθεί προς το τελευταίο 10 ήμερο του μήνα. Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις ότι θα υπάρξει και χαμηλό βαρομετρικό, που θα μπορούσε να προκαλέσει αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, ενω οι Βοριάδες θα κυριαρχούν στο καιρικό σκηνικό της χώρας.

Η καιρική ηρεμία λοιπόν που επικρατεί στο σύνολο της χώρας, μετά και την απομάκρυνση του χαμηλού που επηρέασε την Κρήτη, όλα δείχνουν ότι θα είναι πρόσκαιρη. Σε πρώτη φάση, τη νέα εβδομάδα θα δούμε το πρώτο χαμηλό που έρχεται την Τρίτη, το οποίο και θα επαναφέρει τις βροχές στα Δυτικά και Βόρεια. Όσο για τον υπόλοιπο μήνα, έχουμε καιρό να τα δούμε όλ αυτά με ποιο σίγουρα στοιχεία!

 

Διαβάστε επίσης