Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:14 | 10 Αυγούστου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Πέφτει η θερμοκρασία απο Δευτέρα!

δημοσίευση στις 17/10/2020 10:40
Πέφτει η θερμοκρασία απο Δευτέρα!

Με κρύο έρχεται η νέα εβδομάδα, αλλά για... λίγο!

Φθινοπωρινό το πρωινό του Σαββάτου για την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς επικρατεί συννεφιά που δίνει σποραδικές βροχές, κατά βάση ασθενούς εντάσεως. Μέχρι το απόγευμα θα εξακολουθεί αυτό το σκηνικό, αλλά εν συνεχεία αναμένεται βελτίωση. Τη νέα εβδομάδα ωστόσο, ας προετοιμαζόμαστε για... τα πρώτα κρύα!

Το σύστημα που επηρεάζει τη χώρα μας από την Παρασκευή, έδωσε μεγάλα ύψη βροχής στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στην Ήπειρο, όπου σε πολλές περιοχές το ημερήσιο ύψος βροχής ξεπέρασε τα 40 mm. Βροχοπτώσεις μικρότερης έντασης καταγράφηκαν και στα Επτάνησα, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και στην Μακεδονία. 

Τη νέα εβδομάδα ένας εκτεταμένος Αντικυκλώνας θα καλύψει την Ευρώπη, φέρνοντας προσωρινή ανάπαυλα στον καιρό της Γηραιάς ηπείρου, καθώς θα επικρατήσουν ήπιες συνθήκες, ωστόσο ο συνδυασμός του με ένα χαμηλό βαρομετρικό στα Ανατολικά της χώρας μας, θα χωρίσει την Ελλάδας στα δυο! Από τη μια η Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και... από την άλλη τα Ανατολικά και Νότια τμήματα της χώρας. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Από τη Δευτέρα στα Δυτικά και Βόρεια θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, αναμένεται συννεφιά με ασθενείς βροχές. Παράλληλα θα επικρατήσει ένα ισχυρό βόρειο ρεύμα με την ένταση του να φτάνει τα 6 - 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Οι Βοριάδες θα μεταφέρουν και ψυχρότερες αέριες μάζες, που θα ρίξουν τη θερμοκρασία έως και 10 βαθμούς, σε σχέση με τις θερμοκρασίες που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες!

Διαβάστε επίσης