Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

17:15 | 25 Ιουνίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Η «Θάλεια» φέρνει ισχυρά μπουρίνια!

δημοσίευση στις 05/08/2020 11:49
Η «Θάλεια» φέρνει ισχυρά μπουρίνια!

Επικίνδυνη αναμένεται η κακοκαιρία που ξεκινάει από σήμερα!


Αρκετά σοβαρή και επικίνδυνη αναμένεται η κακοκαιρία που ξεκινάει από σήμερα στη χώρας μας και θα ολοκληρωθεί, σε πρώτη φάση την Κυριακή το βράδυ! Γενικότερα, αρκετές περιοχές της ευρύτερης περιοχής μας θα δεχθούν, μια ασυνήθιστη για την εποχή κακοκαιρία, καθαρά φθινοπωρινού τύπου με μεγάλη διάρκεια αλλά και ένταση που δύναται να προκαλέσει προβλήματα.

Η κακοκαιρία θα δώσει σήμερα Τετάρτη 05 Αυγούστου εκτεταμένες ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις κατά τόπους ανέμους, ανεμοστρόβιλους - υδροστροβίλους, μεγάλο χαλάζι και καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις (με αυξημένο το ενδεχόμενο για πλημμύρες), από το Ιόνιο Πέλαγος κατά μήκος της Δυτικής Ελλάδας αρχικά και εν συνέχεια, στα υπόλοιπα Κεντροβόρεια – Βορειοδυτικά έως και τα νότια Βαλκάνια έως την Κυριακή.Από το χαμηλό θα επηρεαστούν γενικότερα η Ιταλία, η Σερβία, η Αλβανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, τα Σκοπιά και φυσικά η Ελλάδα. Μια έντονα ασταθής μάζα αέρα απλώνεται στο Ιόνιο Πέλαγος και τη δυτική Ελλάδα, με περισσότερα από 2500 J / k MLCAPE τοπικά. Καταιγίδες Supercell θα αναπτυχθούν δίνοντας καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις με πιθανές πλημμύρες, μεγάλο χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Η απειλή για πλημμύρες είναι έντονη, ειδικά σε συνδυασμό με την τοπογραφία της Δυτικής Ελλάδας.

Οι ταξιδιώτες και οι παραθεριστές, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν επικίνδυνες συνθήκες καθώς τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα, θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι, ενώ αυξημένη είναι η πιθανότητα εμφανίσεως ανεμοστρόβιλων ή υδροστρόβιλων. Όσοι έχουν προγραμματίσει εξωτερικές εργασίες ή εκδηλώσεις, να τις ακυρώσουν!

Διαβάστε επίσης