Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:53 | 02 Οκτωβρίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Σφοδρή κακοκαιρία έως την Κυριακή!

δημοσίευση στις 04/08/2020 13:56
Σφοδρή κακοκαιρία έως την Κυριακή!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από την Τετάρτη 05 Αυγούστου με σημαντικές βροχοπτώσεις, καταιγίδες, αυξημένο ενδεχόμενο προβλημάτων ή ακόμη και καταστροφών, ειδικά σε ευαίσθητες στις πλημμύρες περιοχές. Κακοκαιρία διαρκείας αναμένεται τις επόμενες ημέρες, η οποία θα δώσει μεγάλα ύψη βροχής, χαλάζι και θα επηρεάσει τις αγροτικές καλλιέργειες.

Οι ταξιδιώτες και οι παραθεριστές, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν επικίνδυνες συνθήκες καθώς τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα, θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι, ενώ αυξημένη είναι η πιθανότητα εμφανίσεως ανεμοστρόβιλων ή υδροστρόβιλων. Όσοι έχουν προγραμματίσει εξωτερικές εργασίες ή εκδηλώσεις, να τις ακυρώσουν!

Βαρομετρικό χαμηλό στη Βόρεια Ιταλία κινείται Ανατολικά -Νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει την περιοχή μας από την Τετάρτη έως την Κυριακή, ενώ εκ νέου βροχές αναμένονται από τη Δευτέρα. Η χώρα θα επηρεαστεί στο σύνολο της από την κακοκαιρία έως την Κυριακή, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους κάθε φορά. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, καθώς ο καιρός μπορεί να καταστεί άστατος.

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Την Πέμπτη και την Παρασκευή 6 - 7 Αυγούστου θα επηρεαστεί το σύνολο της χωράς και το Βόρειο - Βορειοδυτικό Αιγαίο. Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Αυγούστου θα επηρεαστεί κυρίως η Ανατολική και Νότια Ελλάδα καθώς η Κρήτη και το Βόρειο - Βορειοανατολικό Αιγαίο. Ωστόσο, οι συνθήκες είναι ευνοϊκές να σημειωθούν βροχές στο σύνολο της χώρας!

Διαβάστε επίσης