Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

12:25 | 30 Μαΐου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Κακοκαιρία έως την Κυριακή!

δημοσίευση στις 06/11/2019 20:38
Κακοκαιρία έως την Κυριακή!

διαδοχικές κακοκαιρίες θα προκαλέσουν έντονα καιρικά φαινόμενα...

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία αναμένεται από την Πέμπτη 07 Νοεμβρίου στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο με έντονες βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας να εμφανιστούν ανεμοστρόβιλοι ή υδροστρόβιλοι.

Την Παρασκευή η κακοκαιρία θα επηρεάσει και το Ν. Αττικής, με έμφαση τη Δυτική Αττική, οπού αναμένεται να σημειωθούν μεγάλα ποσά βροχής, με πιθανότητα να υπάρξουν προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας, ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές όπως Μάνδρα, Μέγαρα, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος και άλλες περιοχές των Δυτικών αλλά και Βόρειων προαστίων. Πιθανόν να σημειωθεί και χαλάζι την ώρα των φαινομένων. Το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Αττική υπολογίζεται στο διάστημα 06:00 – 12:00 το πρωί.

Το Σάββατο ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα, αλλά από την Κυριακή αναμένεται εκ νέου επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Όσων αφορά την Αττική, την Κυριακή που θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος, αναμένεται αρχικά νεφελώδης σχετικά καιρός, αλλά μετά τις 12:00 με 13:00 το μεσημέρι και έως τις 18:00 το απόγευμα, θα σημειωθούν εκτεταμένες βροχές στο Νομό που θα συνοδευτούν κατά τόπους από ισχυρούς ανέμους.

Την Κυριακή αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού στα Δυτικά με βροχές και καταιγίδες οι οποίες γρήγορα θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Έντονα φαινόμενα αναμένονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Ανατολική Μακεδονία, τη Χαλκιδική και τη Θράκη. Βροχές θα σημειωθούν επίσης και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, νέα κακοκαιρία αναμένεται από την Τρίτη με έντονα επίσης χαρακτηριστικά. Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε πως το πρώτο 15νθημερο του Νοεμβρίου αλλά και το τελευταίο 10ήμερο του μήνα, θα χαρακτηριστεί από διαδοχικές κακοκαιρίες που θα αφήσουν μεγάλα ποσά βροχής και θα συνοδεύονται από έντονα φαινόμενα με έμφαση τα Δυτικά, Κεντρικά, τα Βόρεια και το Αιγαίο!


Διαβάστε επίσης