Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

12:36 | 26 Μαΐου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Πρόσκαιρη βελτίωση και μετά... βροχές!

δημοσίευση στις 05/11/2019 09:36
Πρόσκαιρη βελτίωση και μετά... βροχές!

επανέρχονται οι βροχές από την Πέμπτη και μετά στη Δυτική Ελλάδα...

Σημαντική σε έκταση και δυναμική αποδείχτηκε η κακοκαιρία που επηρέασε τη χώρα τη Δευτέρα 04 Νοεμβρίου. Αξιόλογες βροχοπτώσεις και έντονες καταιγίδες έδωσε το ψυχρό μέτωπο που διέσχισε τη χώρα, με τα περισσότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Ήπειρο, στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Ε.Α.Α., κατέγραψε έως τις 20:00 το βράδυ 5.000 κεραυνούς.

Μεγάλα ύψη βροχής σημειωθήκαν στην Κέρκυρα με πάνω από 200 χιλιοστά, ενώ πάνω από 50 και 60 χιλιοστά καταγράψαν αρκετοί σταθμοί στη Δυτική Ελλάδα. Ο μετεωρολογικός σταθμός του Xalazi.gr στον Προυσό Ευρυτανίας κατέγραψε 80 χιλιοστά βροχής. Αξιόλογες βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν και στο νομό Αττικής, ενώ κατά τη διέλευση του ψυχρού μετώπου πάνω από τη Δυτική Αττική, σχηματίστηκε ένα εντυπωσιακό shelf cloud.

Κατά την κακοκαιρία παρατηρήθηκαν πολύ ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ενώ εμφανίστηκαν ανεμοστρόβιλοι στην Πελοπόννησο, προκαλώντας προβλήματα. Αποφευχθήκαν ωστόσο εκτεταμένα πλυμμηρικά φαινόμενα, παρά τα μεγάλα ύψη βροχής που σημειώθηκαν. Παρόλα αυτά οι άνεμοι, το χαλάζι και οι ανεμοστρόβιλοι είναι και αυτά επικίνδυνα φαινόμενα.

Την Τρίτη 05 Νοεμβρίου αναμένεται γενικά βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα, ενώ οι άνεμοι θα παραμείνουν Νότιοι έστω και εξασθενημένοι. Γενικότερα τις επόμενες 2 - 3 ημέρες ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Ωστόσο στη Δυτική Ελλάδα οι βροχές θα επανέλθουν και πάλι από την Πέμπτη έως την Κυριακή, ενώ την Παρασκευή θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας και την Αθήνα.


Διαβάστε επίσης