Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

22:39 | 11 Αυγούστου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κακοκαιρία έως την Τρίτη

δημοσίευση στις 03/11/2019 13:10
ΠΡΟΣΟΧΗ: Κακοκαιρία έως την Τρίτη

σφοδρές βροχοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο...

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Νέα μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες και από τα Δυτικά με έντονες βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα από τη νύχτα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στη Δυτική Ελλάδα, οπού αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής. Στην υπόλοιπη Κεντρική, Ανατολική και Νότια χώρα η κακοκαιρία δεν θα έχει έντονα χαρακτηριστικά και οι βροχές θα είναι σύντομες.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης καθώς και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου που θα επηρεαστούν έντονα από την κακοκαιρία, κυρίως από τη Δευτέρα το απόγευμα έως το βράδυ της Τρίτης. Αυξημένες είναι οι πιθανότητες για εμφάνιση ανεμοστροβίλων ή υδροστρόβιλων στη Δυτική Ελλάδα, ενώ θα σημειωθεί και χαλάζι.

Την Κυριακή 03 Νοεμβρίου βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι στο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Δυτική Στερεά και από το βράδυ στη Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί καλός, με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς έως το απόγευμα, με σταδιακή ενίσχυση τη νύχτα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως το μεσημέρι της Δευτέρας 04 Νοεμβρίου οι βροχές και οι καταιγίδες θα αρχίσουν να επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές επηρεάζοντας τη Δυτική  Κρήτη, την Μακεδονία, τη Θράκη και τα ξημερώματα της Δευτέρας το Βόρειο Αιγαίο. Παράλληλα μέσα στη νύχτα προς Δευτέρα στη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα αποκτήσουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα και θα εκδηλωθούν πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις.

Τη Δευτέρα 04 Νοεμβρίου βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα, με έμφαση όμως τη Δυτική Ελλάδα, οπού τα φαινόμενα θα αποκτήσουν έντονο και επικίνδυνο χαρακτήρα. Επισημαίνεται πως αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπαρκτός ο κίνδυνος εκτεταμένων προβλημάτων, ακόμη και κίνδυνος απώλειας περιουσίας ή ανθρώπινων απωλειών!

Υποχώρηση της κακοκαιρίας αναμένεται από αργά τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτης και έως το μεσημέρι της Τρίτης 05 Νοεμβρίου, οπότε και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο. Οι καιρικές συνθήκες θεωρούνται άκρως επικίνδυνές για τις εξής περιοχές: Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική - Βόρεια Πελοπόννησο, Θράκη, Βόρειο - Ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα τα Ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας.

Διαβάστε επίσης