Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

06:41 | 18 Οκτωβρίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία!

δημοσίευση στις 09/07/2019 13:24
ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία!

επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από την Τετάρτη και μετά...

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα καύσωνα που επηρεάζει τη χώρα μας από την Κυριακή 07 Ιουλίου. Κορύφωση του καύσωνα αναμένεται την Τετάρτη 10 Ιουλίου, ωστόσο η Ελλάδα θα χωριστεί στα δυο, καθώς ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη, θα κινηθούν προς τη χώρα μας, αλλάζοντας άρδην το καιρικό σκηνικό τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, αναμένονται επικινδυνά καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου θα συνεχιστεί το κύμα καύσωνα από το ύψος της Στέρεας Ελλάδας και Νοτιότερα, με τον υδράργυρο να προσεγγίζει τους 42 βαθμούς. Αντίθετα από το ύψος της Θεσσαλίας και Βορειοτέρα αναμένεται μεταβολή του καιρού με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Σημειώνεται πως τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και παραθαλάσσιες περιοχές, με ενδεχόμενο εμφανίσεως υδροστροβίλων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και μετά, αλλά και τις βραδινές - νυχτερινές ώρες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, την Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο. Προς το απόγευμα, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, ενδέχεται να επηρεάσουν τις Σποράδες, τη Βόρεια Εύβοια και την Κεντρική Στερεά. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού, ήδη από τις πρώτες νυχτερινές ώρες του νέου 24ωρου, δηλαδή από τις 00:01 της Πέμπτης, με τις καταιγίδες να εντείνονται και να επεκτείνονται έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης Νοτιότερα, επηρεάζοντας ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόννησο και τα ορεινά τμήματα της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 10 βαθμούς!

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των πρώτων νυχτερινών ωρών της Πέμπτης, στο διάστημα 00:01 έως 06:00 τα παραπάνω φαινόμενα θα συνεχιστούν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και θα επηρεάσουν και παραθαλάσσιες περιοχές ιδιαίτερα τη Χαλκιδική, την Καβαλά, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές της Αν. Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ θα επικρατήσει ισχυρός Βόρειος άνεμος.


Διαβάστε επίσης