Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

11:59 | 30 Μαΐου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Έως την Παρασκευή... χαλαζοκαταιγίδες!

δημοσίευση στις 13/05/2019 08:34
Έως την Παρασκευή... χαλαζοκαταιγίδες!

παρατεταμένη κακοκαιρία σε όλη τη χώρα...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταβολή του καιρού την οποία είχαμε προαναγγείλει σε προηγούμενα δελτία. Η κακοκαιρία επηρεάζει την Ιταλία με ισχυρές καταιγίδες, καθώς το χαμηλό βαρομετρικό βρίσκεται στάσιμο στην περιοχή. Ο ανιχνευτής ηλεκτρικών εκκενώσεων του Ε.Α.Α., "ZEUS", έχει καταγράψει πάνω από 10.000 κεραυνούς στην Κεντρική Μεσόγειο την Κυριακή 12 Μαΐου.

Κατά το στροβιλισμό το χαμηλό βαρομετρικό επηρεάζει πλέον και τη χώρα μας, από το απόγευμα της Κυριακής. Το κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία θα παραμείνει στη Νότια Ιταλία έως και την Τετάρτη 15 Μαΐου, όπου σταδιακά θα κινηθεί  Ανατολικότερα και θα απομακρυνθεί προς την Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Μέχρι την Παρασκευή 17 Μαΐου σε όλη τη χώρα θα σημειώνονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, ενώ εξαίρεση θα αποτελέσει το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και η Κρήτη, όπου η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, ενώ και οι βροχές θα είναι λίγες γενικά, με τον καιρό να διατηρείται σχετικά καλός. Τέλος να αναφέρουμε πως στα ορεινά της Βόρειας χώρας, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Κλείνοντας το δελτίο μας να δούμε τις μέγιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της Κυριακής 12 Μαΐου καταγράφηκαν στην Καρδίτσα με 29.2 βαθμούς, στην Άνδρο με 28.8 βαθμούς, στη Λιβαδειά με 28.7 βαθμούς, στο Βόλο με 28.2 βαθμούς και στο Θεολόγο Φθιώτιδας με 28.2 βαθμούς.

Ξεπέρασε τους 29 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία το Σάββατο 11 Μαΐου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στη Λάρισα με 29.6 βαθμούς, στα Τρίκαλα με 28.6 βαθμούς, στη Σίνδο με 28.3 βαθμούς, στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας με 27.8 βαθμούς και στο Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας με 27.8 βαθμούς.


Διαβάστε επίσης