Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

16:51 | 18 Αυγούστου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Έρχονται ξανά βροχές και... χαλάζι!

δημοσίευση στις 11/05/2019 09:14
Έρχονται ξανά βροχές και... χαλάζι!

με χειμωνιάτικη διάθεση θα φτάσουμε στα μισά του Μαΐου

Tα καμώματα του καιρού συνεχίζονται και το Μαΐου. Μπορεί ο Απρίλιος να μας εξέπληξε με τις πολλές βροχές και τα χαλάζια στο πρώτο 15νθημερο, ωστόσο ο Μάϊος έρχεται να βάλει το κερασάκι στην τούρτα με… χιόνια στα ορεινά, συνέχεια των βροχών και σχετικά χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες! Τελικά οι εποχές έχουν χάσει το νόημα τους ή όλα αυτά μοιάζουν άραγε φυσιολογικά; Μένει να δούμε μέχρι που θα το πάει ο Μάϊος.

Χειμωνιάτικες βαρομετρικές διατάξεις διαφαίνονται στον προγνωστικό ορίζοντα και ας μεσιάζει ο Μάης. Μην βιαστείτε να αλλάξετε την γκαρνταρόμπα σας ή για να το θέσω καλύτερα, κρατείστε και μερικά Χειμωνιάτικα ρούχα. Άλλωστε το Καλοκαίρι θέλει ένα μήνα και... βάλε, για να το υποδεχτούμε επίσημα. Η βροχερή διάθεση του Απριλίου μεταφέρεται και στο Μάϊο, ο οποίος ακολουθεί την ίδια περίπου συνταγή!

Από την Κυριακή 12 Μαΐου έως και την Πέμπτη 16 Μαΐου η χώρα μας θα βρεθεί σε κλοιό κακοκαιρίας με αρκετές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και... χιόνια στα ορεινά! Να θυμίσουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα, πολλές ορεινές περιοχές της χώρας ντύθηκαν στα λευκά! Τα καμώματα του καιρού λοιπόν συνεχίζονται, γι’ αυτό οπλιστείτε με ομπρέλα, υπομονή και προπαντός, δείξτε προσοχή στις υπαίθριες εργασίες!

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα ενώ στα Ανατολικά, τα Νότια και το Νότιο Αιγαίο, θα υπάρχουν διαστήματα σχετικά καλού καιρού αλλά και περίοδοι με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι Νοτιάδες θα κυριαρχήσουν τη νέα εβδομάδα, ενώ η ψύχρα θα είναι αισθητή στα Κεντρικά και Βόρεια της χώρας. Προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι αγρότες, καθώς αναμένονται χαλαζοπτώσεις!

Κλείνοντας να σας ενημερώσουμε πως παρατηρούνται περίπου 1 με 2 βαθμοί χαμηλότερες επιφανειακές θερμοκρασίες στη θάλασσα, από τις κανονικές για την εποχή τιμές, σχεδόν σε όλη τη Μεσόγειο. Νωρίς το πρωί της Τετάρτης 8 Μαΐου, η θερμοκρασία κυμάνθηκε μεταξύ 16 και 17 βαθμών στο Βόρειο Αιγαίο, μεταξύ 18 και 19 βαθμών στο Νότιο Αιγαίο και περί 16 με 17 βαθμών στο Ιόνιο, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.


Διαβάστε επίσης