Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

12:22 | 30 Μαΐου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ισχυρές καταιγίδες την Παρασκευή...

δημοσίευση στις 15/05/2019 19:14
Ισχυρές καταιγίδες την Παρασκευή...

επιδεινώνεται ο καιρός την Παρασκευή σε όλη τη χώρα...

Συνεχίζεται και το επόμενο διήμερο ο άστατος καιρός, με επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή 17 Μαΐου σε μεγάλο μέρος της χώρας. Παρά τα διαστήματα με σχετικά καλό καιρό που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές, δεν λείπουν οι βροχές και οι καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 13 Μαΐου, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στο Περτούλι με 57 mm, στην Παραμυθιά με 57 mm και στη Λευκάδα 49 mm βροχής.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, μεγάλα ύψη βροχόπτωσης σημειώθηκαν επίσης στη Δωδώνη με 46 mm και στα Θεοδώριανα Άρτας με 46 mm βροχής. Κατά τη διάρκεια της Τρίτης 14 Μαΐου, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων με 47 mm, στο  Μεσόβουνο Κοζάνης με 28 mm, στην Κόνιτσα με 20 mm, στη Βωβούσα Ιωαννίνων με 19 mm και στην Αριδαία Πέλλας με 17 mm βροχής.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν έντονες βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν προσοχή, καθώς αναμένεται οι χαλαζοπτώσεις να είναι έντονες. Οι αγρότες θα πρέπει να λάβουν μέτρα για προστασία των καλλιεργειών, κυρίως σε Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο.

Το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και οι άνεμοι θα ενισχυθούν λίγο στα Νότια. Παράλληλα αναμένεται σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, με το θερμόμετρο να προσεγγίζει ή και να ξεπερνά τους 30 βαθμούς, σε αρκετές περιοχές. Η νέα εβδομάδα δεν δείχνει να κρύβει βροχές, τουλάχιστον έως τα μέσα της, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι έως 4 μποφόρ.

Κλεινοντας να σας ενημερωσουμε πως σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών στην Κεντρική Μακεδονία, με παρεμβάσεις από εδάφους για την καταπολέμηση συγκεκριμένων ειδών κουνουπιών που προκαλούν μεν όχληση, αλλά δεν μεταδίδουν αρρώστιες, που απειλούν τη δημόσια υγεία. «Από τις 14 Απριλίου, τα συνεργεία του αναδόχου βρίσκονται στο πεδίο και υλοποιούν παρεμβάσεις.


Διαβάστε επίσης