Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:04 | 23 Απριλίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Πρόσκαιρη η μεταβολή του καιρού...

δημοσίευση στις 08/11/2018 09:08
Πρόσκαιρη η μεταβολή του καιρού...

οι βροχούλες έκαναν για λίγο την εμφανισή τους και μετά... ανομβρία!

Μεταβολή  παρουσίασε ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 07 Νοεμβρίου με συννεφιές που αρχίσαν να δίνουν βροχές στα Δυτικά της χώρας μας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, οι βροχές επεκτάθηκαν στην υπόλοιπη Κεντρική, Ανατολική και Νότια χώρα, επηρεάζοντας τα ξημερώματα της Πέμπτης 08 Νοεμβρίου και την Αττική. Αν και.. πρόσκαιρη η μεταβολή του καιρού, σίγουρα είναι καλοδεχούμενη!

Σε αρκετές  περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε σημειώθηκαν βροχές. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από τις 00:01 τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 το πρωί της Πέμπτης 08 Νοεμβρίου, σημειώθηκαν στο Καραβούνι Μάνης με 24 χιλιοστά, στην Φοινικούντα με 16 χιλιοστά, στο Γεράκι Λακωνίας με 10 χιλιοστά, στο Ρίο με 7.0 χιλιοστά, στην Πάτρα με 6.0 χιλιοστά, στα Καμμένα Βούρλα με 5.0 χιλιοστά και στο Πέραμα Αττικής με 4.0 χιλιοστά.

Στην εξέλιξη του καιρού θα συνεχιστούν σήμερα Πέμπτη 08 Νοεμβρίου οι βροχές στα Δυτικά, Κεντρικά και Νότια της χώρας, ενώ κατά περιόδους πρόσκαιρες ασθενείς έως μέτριας εντάσεως βροχές, θα σημειωθούν και στα Ανατολικά τμήματα της χώρας. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ωστόσο ο καιρός μετά το απόγευμα, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στο Νότιο Αιγαίο και τη νύχτα θα σταματήσουν. Αναλυτικό δελτίο καιρού ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Από την Παρασκευή 09 Νοεμβρίου ο καιρός θα επανέρθει στην πρότερα κατάσταση, με την ανομβρία να συνεχίζεται. Μόνη εξαίρεση πρόσκαιρα φαινόμενα, ασθενών έως μέτριας εντάσεως βροχών, που θα παρουσιαστούν σήμερα Πέμπτη. Το τελευταίο διάστημα ο καιρός παρουσιάζει μια εμμονή στα δυτικά - Βορειοδυτικά τμήματα της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται εκεί και το κρύο, οι βροχές και τα πολλά χιόνια.

Μέχρι την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου ο καιρός θα πορευτεί χωρίς καιρικό ενδιαφέρον, με τις βροχές να παρουσιάζονται ακριβοθώρητες και μάλλον θα τις βλέπουμε για ακόμη ένα διάστημα, μόνο στις φωτογραφίες!!! Η θερμοκρασία ωστόσο, θα διατηρηθεί πλέον στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ενδείξεις όμως για ουσιαστική μεταβολή του καιρού, υπάρχουν στο δεύτερο 15νθήμερο του μήνα, αλλά ακόμη είμαστε μακριά για λεπτομέρειες!


Διαβάστε επίσης