Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:26 | 23 Απριλίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Πρόσκαιρες βροχούλες την Τετάρτη...

δημοσίευση στις 06/11/2018 15:54
Πρόσκαιρες βροχούλες την Τετάρτη...

σταγόνα στον ωκεανό οι βροχές που θα σημειωθούν την Τετάρτη!

Συνεχίζεται για ακόμη μια εβδομάδα η ανομβρία στην περιοχή μας, με μόνη εξαίρεση πρόσκαιρα φαινόμενα, ασθενών έως μέτριας εντάσεως βροχών, που θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 07 Νοεμβρίου στη Δυτική Ελλάδα. Το τελευταίο διάστημα ο καιρός παρουσιάζει μια εμμονή προς τα δυτικά και Βορειοδυτικά τμήματα της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται εκεί και το κρύο, οι βροχές και τα πολλά χιόνια.

Αντίθετα στη χώρα μας όπως μας ενημερώνει ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος κ. Κώστας Αλεξανδρής, είχαμε αρκετά ανεβασμένες θερμοκρασίες, νοτιάδες και απουσία βροχών. Ευτυχώς όμως, όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, άνοιξαν οι δίοδοι για μεταφορά πιο ψυχρών αερίων μαζών προς τα Νοτιότερα και την περιοχή μας, με τη θερμοκρασία ήδη να επιστρέφει σταδιακά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Μικρή πτώση κατέγραψαν οι θερμοκρασίες τη Δευτέρα 05 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στη Λίνδο Ρόδου με 26.4 βαθμούς, στο Αιτωλικό με 25.7 βαθμούς, στο Καστελόριζο με 25.0 βαθμούς, στο Νεοχώρι Άρτας με 24.5 βαθμούς, στις Μοίρες και στο Λέντα Ηρακλείου με 24.3 βαθμούς και στην Άρτα με 24.1 βαθμούς.

Μέχρι το Σάββατο 10 Νοεμβρίου ο καιρός θα συνεχίσει να πορεύεται χωρίς ενδιαφέρον, με τις βροχές να είναι σύντομες και επιλεκτικές κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 07 Νοεμβρίου. Από εκεί και μετά ως τα μέσα του μήνα....οι βροχές παρουσιάζονται ακριβοθώρητες και μάλλον θα τις βλέπουμε για ακόμη ένα διάστημα, μόνο στις φωτογραφίες!!! Η θερμοκρασία ωστόσο, θα διατηρηθεί πλέον στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Κλείνοντας το δελτίο να σας ενημερώσουμε πως ένα καλά οργανωμένο χαμηλό στη Νότια Ιταλία, προκάλεσε ραγδαίες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους το Σάββατο 03 και την Κυριακή 04 Νοεμβρίου, λίγες μέρες μετά την έντονη κακοκαιρία που βίωσαν τα βόρεια τμήματα της χώρας τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου. Το τελευταίο 10ήμερο έχασαν τη ζωή τους στη Σικελία 27 άνθρωποι, από μια σειρά βαρομετρικών συστημάτων που είχαν να παρατηρηθούν πάνω από 60 χρόνια στην Κεντρική Μεσόγειο.


Διαβάστε επίσης