Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

16:07 | 18 Αυγούστου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Με βροχές οδεύουμε προς την Αποκριά...

δημοσίευση στις 14/02/2018 09:09
Με βροχές οδεύουμε προς την Αποκριά...

μασκαρεύτηκε φθινόπωρο ο καιρός και... μας βρέχει συνεχώς

Διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά επηρεάζουν τη χώρα μας από την περασμένη Παρασκευή, δίνοντας μεγάλα ύψη βροχής κυριως3 στη Δυτική Ελλάδα. Βαρομετρικό χαμηλό στο Βόρειο Ιόνιο, προκαλεί από την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου ισχυρές βροχές στα δυτικά και βόρεια, ενώ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι πνέουν στο Ιόνιο. Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, οι βροχές και οι καταιγίδες θα μετατοπιστούν σταδιακά στο Αιγαίο και την Κρήτη, αλλά και εδώ σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα, θα υπάρχουν νεφώσεις.

Αξιόλογες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν από την Παρασκευή έως και το βράδυ της Τρίτης, σε αρκετές ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας, ενώ τα σημαντικότερα ύψη χιονιού σημειώθηκαν στην Ήπειρο και τη Βόρεια Ελλάδα. Ισχυρές βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν στα υπόλοιπα πεδινά, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, να καταγράφονται στην Ήπειρο.

Συγκεκριμένα σημειώθηκαν στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων 95 mm, στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων 70 mm, στα Θεοδώριανα Άρτας 65 mm, στα Λεπιανά Άρτας 52 mm, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας 50 mm, στον Πράμαντα Ιωαννίνων mm και στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων 39 mm βροχής. Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε όλα τα ορεινά του Νομού, όπου σε ορισμένα σημεία το χιόνι έφτασε και το μισό μέτρο και ειδικότερα, στο Μέτσοβο .

Στην εξέλιξη του καιρού να έρθουμε τώρα, καθώς νέο χαμηλό αναμένεται στη χώρα μας από την Πέμπτη έως και το Σάββατο. Συγκεκριμένα τα φαινόμενα θα αρχίσουν από τη Δυτική Ελλάδα τα ξημερώματα της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου και μέσα στην ημέρα θα έχουν επηρεάσει όλη τη χώρα. Παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, αλλά και στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, της Δυτικής Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Από την Παρασκευή τα φαινόμενα θα περιοριστούν  στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, όπου αναμένεται να συνεχιστούν οι βροχές στα πεδινά και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το Σάββατο αναμένεται εξασθένηση, ενώ την Κυριακή της Αποκριάς θα επικρατήσει γενικά βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα επικρατεί κυρίως συννεφιά με ασθενείς τοπικές ψιχάλες.


Διαβάστε επίσης