Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

18:56 | 03 Μαΐου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Τι μέλλει μετεώ... γενέσθαι ;

δημοσίευση στις 29/01/2016 21:25
Τι μέλλει μετεώ... γενέσθαι ;

τι μας επιφυλάσσει άραγε το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ;

Αλλαγή του καιρικού σκηνικού έχουμε πλέον στη χώρα μας, η οποία άφησε πίσω την περίοδο των ψυχρών εισβολών και βαίνει πλέον σε περίοδο καλοκαιρίας, τις γνωστές αλκυονίδες ημέρες. Ομολογουμένως, είχε πολύ ενδιαφέρον αυτή η παρατεταμένη κακοκαιρία, γιατί από τη μια μας άφησε όμορφες εικόνες από τη χιονισμένη Ελλάδα, αλλά από την άλλη μας υπενθύμισε για ακόμη μια φορά, ότι πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την χαοτική συμπεριφορά του καιρού, πριν προχωρήσουμε σε μια πρόγνωση.

Αν θέλαμε να κάνουμε μια αποτίμηση της καιρικής αυτής περιόδου, θα λέγαμε πως αρκετές  περιοχές επηρεάστηκαν περισσότερο από τι περιμέναμε και άλλες πολλή λιγότερο. Πάντως αυτή η ψυχρή περίοδο που διακρίναμε από τις 18 έως τις 25 Ιανουαρίου, χαρακτηρίζεται και ως ένα διάστημα χαμένης καλής ευκαιρίας για την Αττική και κυρίως, την πόλη της Αθήνας.

Από εδώ και πέρα έρχεται καλοκαιρία και άνοδος της θερμοκρασίας, παραταύτα δεν αποκλείεται κάποια ασθενική ατμοσφαιρική  δραστηριότητα, τις πρώτες ημέρες του Φλεβάρη. Με αφορμή αυτή τη νέα Αντικυκλωνική  περίοδο, ας εξετάσουμε τι συμβαίνει στην ατμόσφαιρα και πως μπορούν τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρο μας, να επηρεάσουν την Ελλάδα ευχάριστα ή... δυσάρεστα. Κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ για την αναλυτική εκτίμηση.

Σημαντική είναι η άνοδο της θερμοκρασίας, καθώς σε τοπικό επίπεδο έχουμε αγγίξει ήδη τους 20 με 21 βαθμούς, αν και στο σύνολο της χώρας, ο υδράργυρος κυμαίνεται μεταξύ 17 και 19 βαθμών Κελσίου. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, τη νέα εβδομάδα θα καταφέρει ο υδράργυρος να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου, σε αρκετές περιοχές της χώρας, παρά τη μικρή πτώση που θα παρουσιάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο.

Kλείνωντας να πάμε στην Αργεντινή καθώς εξολοθρευτές εντόμων, αγωνίζονται να περιορίσουν τη χειρότερη επιδημία ακριδών της χώρας εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα. Θα απειληθούν καλλιέργειες όπως το βαμβάκι και τα ηλιοτρόπια, καθώς και βοσκοτόπια βοοειδών. Ο ήπιος και βροχερός χειμώνας στην περιοχή δημιούργησε άνετες συνθήκες ανάπτυξης για τις ακρίδες και οι αρχές δεν κατάφεραν να ελέγξουν την εξάπλωσή τους. Ήδη πέρυσι αναφέρθηκαν σύννεφα ακριδών με μήκος έξι χιλιόμετρα και ύψος σχεδόν τρία.





Διαβάστε επίσης