Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

15:33 | 08 Δεκεμβρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Αλλάζει και πάλι ο καιρός!

δημοσίευση στις 05/03/2021 13:59
Αλλάζει και πάλι ο καιρός!

Μια ζέστη και μια κρύο μας πάει ο Μάρτιος!

Μετά την ανοιξιάτικη ανάπαυλα με τους βοριάδες στο Αιγαίο να κοπάζουν και την θερμοκρασία στους 20 με 23 βαθμούς κελσίου, ο χειμώνας θα δείξει και πάλι τα δόντια του. Το Σαββατοκύριακο ατμοσφαιρική διαταραχή θα μας προσεγγίσει από τα δυτικά δίνοντας τοπικές βροχές το Σάββατο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ την Κυριακή οι βοριάδες στο Αιγαίο επιστρέφουν!

Καθώς θα πηγαίνουμε ωστόσο στα μέσα της νέας εβδομάδας, ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί σημαντικά, καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα κινηθούν προς την κεντρική Μεσόγειο. Έτσι λοιπόν αναμένεται να σχηματιστεί ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό κοντά στην Ιταλία, το οποίο θα μετατοπιστεί ανατολικά και θα προκαλέσει κακοκαιρία στην περιοχή μας με βροχές, καταιγίδες, πολύ ισχυρούς ανέμους και χιόνια στα ορεινά.

Περισσότερα στοιχεία γι’ αυτή την μεταβολή θα δώσουμε τις επόμενες ημέρες, καθώς βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου τα προγνωστικά στοιχεία εμφανίζουν μεγάλη αστάθεια, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να σχηματίσουμε μια πιο σταθερή εικόνα. Θα πρέπει όμως να κρατήσουμε ότι στο χρονικό διάστημα 10 - 15 Μαρτίου, πιθανόν  αντιμετωπίσουμε ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας και θα πρέπει να υπάρχει μια σχετική ετοιμότητα.

Κλείνοντας να δούμε και μια ενδιαφέρουσα έρευνα. Ο άνθρωπος έχει φέρει αξιοσημείωτες αλλαγές στον πλανήτη, από τη δραστική μείωση της έκτασης των δασών για τη γεωργία και την αστικοποίηση, έως την αλλαγή της χημείας της ατμόσφαιρας με τα ορυκτά καύσιμα. Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, αποκαλύπτει την έκταση της ανθρώπινης επίδρασης στον παγκόσμιο κύκλο νερού. Αναλυτικά ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Νεότερες πληροφορίες θα δίδονται στο Xalazi Radio 23:00 – 00:00 τη νύχτα. Για σύνδεση με το Radio Xalazi KΛΙΚ ΕΔΩ. Και κάθε πρωί 07:00 - 11:00 ακούς Γιώργο Τράγκα ''EN AΘΗΝΑΙΣ'' στο Radio Xalazi και κάθε απόγευμα 19:00 - 20:00 βλέπεις Γιώργο Τράγκα ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ'' στο Xalazi Tv, για σωστή ενημέρωση!

Διαβάστε επίσης