Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

23:01 | 27 Φεβρουαρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Τα σκαμπανευάσματα της θερμοκρασίας!

δημοσίευση στις 25/02/2021 09:56
Τα σκαμπανευάσματα της θερμοκρασίας!

Με πολλές εναλλαγές θα πορευτεί ο Μάρτιος!

Συνεχίζεται το καιρικό ενδιαφέρον στη χώρα, σε έναν πραγματικά υπερκινητικό χειμώνα, ο οποίος μπορεί να βαθμολογηθεί με 8, καθώς έχει αποδείξει για τα καλά την δυναμική που έχει, σε σχέση με ότι προηγήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Ένας χειμώνας, ο οποίος θα μας κρατήσει στην… τσίτα μέχρι τις αρχές της βαθέως Άνοιξης, η οποία το μόνο σίγουρο είναι ότι αργεί ακόμη πολύ, έστω και εάν προσπαθεί να επιβάλλει τους ρυθμούς της!

Οι εναλλαγές του καιρού το επόμενο 20ήμερο θα είναι συχνές, με τη θερμοκρασία ενίοτε να σκαρφαλώνει στους 23 βαθμούς και… ενίοτε να πέφτει κατακόρυφα κάτω από τους 10 βαθμούς! Οι θερμοκρασιακές διαφορές που θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες θα είναι τεράστιες, ενώ η χώρα μάλλον πάει να χωριστεί στα δυο!

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αυξημένο είναι το ενδεχόμενο η Δυτική και ένα μέρος της Βόρειας Ελλάδας, να εισέρθει σε παρατεταμένη περίοδο καλοκαιρίας, που θα μπορούσε να διαρκέσει, τουλάχιστον έως τις 15 Μαρτίου. Αντίθετα η Ανατολική και Νότια Ελλάδα, θα δέχεται κατά περιόδους ψυχρές αέριες μάζες που θα κατέρχονται από τα Βορειοανατολικά, δίνοντας φαινόμενα στις περιοχές που πρόσκεινται στο Αιγαίο.

Έτσι λοιπόν περιοχές όπως οι Σποράδες, η Ανατολική Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η Ανατολική Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, το Βόρειο Αιγαίο και εν μέρει η Χαλκιδική και η Θράκη, θα βρίσκονται συνεχώς μέσα στο καιρικό παιχνίδι, με διαδοχικά κύματα κρύου, χιονοπτώσεων και βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα οδεύουμε σε μια μακρά περίοδο καλοκαιρίας, με τη θερμοκρασία σε διαδοχικά σκαμπανεβάσματα.

Μια πρόσκαιρη ασθενείς κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών επηρέασε την ανατολική Ελλάδα την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, ενώ η επόμενη πολύ ποιο ισχυρή, θα επηρεάσει τις ίδιες περιοχές, αλλά και μέρος της Μακεδονίας, από την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου έως την Τρίτη 02 Μαρτίου. Στο παραπάνω διάστημα, δεν αποκλείεται να δούμε τα χιόνια να κατεβαίνουν σε ημιορεινές περιοχές, ίσως και σε σχετικά χαμηλότερα υψόμετρα. Νεότερα τις επόμενες ημέρες.

Νεότερες πληροφορίες θα δίδονται καθημερινά στο Xalazi Radio 21:00 – 00:00 τη νύχτα και στο Xalazi Tv καθημερινά 20:00 - 20:30 το βράδυ. Για σύνδεση με το Radio Xalazi KΛΙΚ ΕΔΩΓια σύνδεση με το Xalazi Tv ΚΛΙΚ ΕΔΩΚαι κάθε πρωί 07:00 - 11:00 ακούς Γιώργο Τράγκα ''EN AΘΗΝΑΙΣ'' στο Radio Xalazi και κάθε απόγευμα 18:00 - 20:00 βλέπεις Γιώργο Τράγκα ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ'' στο Xalazi Tv, για σωστή ενημέρωση!

 

Διαβάστε επίσης