Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

17:55 | 25 Ιουνίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Η Άνοιξη μας κλείνει πονηρά το... μάτι!

δημοσίευση στις 26/02/2021 11:54
Η Άνοιξη μας κλείνει πονηρά το... μάτι!

Εναλλαγές στη θερμοκρασία κρύβει ο Μάρτιος

Την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2021, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες σημειώθηκαν θερμοκρασίες υψηλότερες κατά 12°C από τον μέσο όρο για αυτήν την περίοδο του έτους. Στις 24/02 η θερμοκρασία στο Αμβούργο ξεπέρασε τους 20 βαθμούς για πρώτη φορά, ενώ το Βερολίνο σημείωσε μέγιστη θερμοκρασία 19,7 βαθμών. Ασυνήθιστη ζέστη επικράτησε επίσης στην Αυστρία, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν έως και τους 23 βαθμούς.

Στην Δυτική Σλοβενία το θερμόμετρο έφτασε στους 25,3 βαθμούς και στην Κροατία στους 26,4 βαθμούς. Στη Γαλλία σημειώθηκαν επίσης θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή, με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 22,7 βαθμούς στην πόλη Colmar και στους 21,5 βαθμούς στο Pontarlier. Στην Ιταλία οι μέγιστες θερμοκρασίες έφτασαν τους 25 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Τέλος εμφανής είναι η έλλειψη χιονοκάλυψης στην Ευρώπη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως τα σύντομα, αλλά δυνατά κύματα χιονοπτώσεων του χειμώνα, διαδεχόντουσαν θερμές αέριες μάζες για μεγάλο χρονικό διάστημα, που συντέλεσαν στο γρήγορο λιώσιμο του χιονιού. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα, οπού ο χειμώνας θα βγει θερμότερος σε σχέση με ότι θα αναμέναμε.

Ωστοσο έδωσε 2 - 3 ψυχρές εισβολές με μεγάλους χιονιάδες, οι οποίοι έγραψαν τη δικιά τους μετεωρολογική ιστορία. Τα χιόνια όμως έλιωσαν γρήγορα, καθώς η ζεστή διαδέχθηκε τα κύματα κρύου. Τα σκαμπανευάσματα της θερμοκρασίας θα συνεχιστούν και το Μάρτιο, καθώς από τη μια ο χειμώνας προσπαθεί -ακομη- να δείξει ότι είναι εδώ, αλλα παράλληλα η Άνοιξη, έχει αρχίσει σταδιακά να επιβάλλει τους ρυθμούς της.

Νεότερες πληροφορίες θα δίδονται καθημερινά στο Xalazi Radio 21:00 – 00:00 τη νύχτα και στο Xalazi Tv καθημερινά 20:00 - 20:30 το βράδυ. Για σύνδεση με το Radio Xalazi KΛΙΚ ΕΔΩΓια σύνδεση με το Xalazi Tv ΚΛΙΚ ΕΔΩΚαι κάθε πρωί 07:00 - 11:00 ακούς Γιώργο Τράγκα ''EN AΘΗΝΑΙΣ'' στο Radio Xalazi και κάθε απόγευμα 18:00 - 20:00 βλέπεις Γιώργο Τράγκα ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ'' στο Xalazi Tv, για σωστή ενημέρωση!

Πηγή θερμοκρασιών: ΕΑΑ

Διαβάστε επίσης