Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

00:57 | 07 Δεκεμβρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ο Βαλεντίνος φέρνει... χιόνια;

δημοσίευση στις 07/02/2021 08:17
Ο Βαλεντίνος φέρνει... χιόνια;

Ο χειμώνας οργανώνει αντεπίθεση και η Αλκυόνη... τρέμει!

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των Αλκυονίδων ημερών που έκαναν φέτος την εμφάνισή τους στη χώρα μας, χαρίζοντας μας Ανοιξιάτικες συνθήκες και… την ευκαιρία να οργανωθούμε καλύτερα για το δεύτερο ημίχρονο του χειμώνα. Η θερμοκρασία κατάφερε να σκαρφαλώσει ακόμη και στους 25 βαθμούς, ενώ πυκνές ομίχλες έκαναν την εμφάνιση τους σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Από τη Δευτέρα 08 έως το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου αναμένεται να επιστρέψουν οι βροχές, καθώς διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά θα επηρεάζουν τη χώρα μας σε καθημερινή βάση, δίνοντας μεγάλα ύψη βροχής στα Δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο, οπού είναι περιοχές που θα επηρεαστούν ποιο έντονα αυτή την εβδομάδα, από τις συνέχεις κακοκαιρίες. Φυσικά βροχές θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη χώρα, έστω και με λιγότερη διάρκεια.

Το δεύτερο ημίχρονο του χειμώνα αρχίζει λοιπόν από τη Δευτέρα 08/02/21, αρχικά με φθινοπωρινές συνθήκες και πολλές βροχές, ενώ στη συνέχεια τα στοιχεία συνεχίζουν να επιμένουν για… ριζική μεταβολή του καιρού, καθώς ο χιονιάς που χτυπάει ήδη μεγάλο μέρος της Ευρώπης, αναμένεται τις επόμενες να ενταθεί και να επεκταθεί Νοτιότερα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, αρκετά ψυχρές αέριες μάζες θα φτάσουν και στη χώρα μας!

Καλό είναι λοιπόν να προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο, από τις 13 Φεβρουαρίου ο υδράργυρος να αρχίσει να πέφτει και... εν συνέχεια να σημειώσει κατακόρυφη πτώση στο διάστημα 14 με 24 Φεβρουαρίου, οπού υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις, για χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές, ενώ ο παγετός θα κυριαρχεί στα Κεντρικά και Βόρεια της χώρας! Το σήμα που λαμβάνουμε, αρχίζει να γίνεται ισχυρό και το πολικό εξπρές… ΕΡΧΕΤΑΙ!!!

Κλείνοντας να σας υπενθυμίσουμε πως κάθε πρωί 07:00 – 11:00 ο Γιώργος Τραγκας είναι στο Radio Xalazi καυστικός όσο ποτέ, σε απευθείας σύνδεση με το crash Radio. Και φυσικά 21:00 – 01:00 ακούτε όλες τις λεπτομέρειες της ερχόμενης ψυχρής εισβολής! Για σύνδεση με το καιρικό Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης