Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

23:12 | 27 Φεβρουαρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Και ξαφνικά... Αλκυονίδες ημέρες!

δημοσίευση στις 02/02/2021 10:15
Και ξαφνικά... Αλκυονίδες ημέρες!

Η Αλκυόνα θα καταφέρει να γεννήσει τα αβγά της!

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει! Κάπως έτσι φαίνεται λοιπόν η λαϊκή παροιμία να γίνεται για ακόμη μια φορά πράξη, καθώς ο Φεβρουάριος ήρθε μεν με βροχερή διάθεση αλλά… τελικά θα το πάρει αλλιώς και από την Τετάρτη 03 Φεβρουαρίου και έως τις 12 του μήνα οι Αλκυονίδες ημέρες θα κάνουν την εμφάνιση τους, με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 22 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες, σε πολλές περιοχές.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο χειμώνας καταθέτει τα όπλα. Όπως έχουμε ήδη τονίσει σε προηγούμενα δελτία μας, μια αρκετά ψυχρή αέρια μάζα καραδοκεί στα Βορειοτέρα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ευρώπης, η οποία τις επόμενες ημέρες θα μετακινηθεί σταδιακά προς τα ενδότερα της Ευρώπης, επηρεάζοντας πολλές περιοχές, φέρνοντας χαμηλές θερμοκρασίες και εκτεταμένες χιονοπτώσεις, αρχικά στα Δυτικά της Ευρώπης.

Μένει να δούμε πως θα κινηθεί σε δεύτερο πλέον χρόνο αυτή η ψυχρή μπάλα, μετρά τις 14 Φεβρουαρίου, καθώς υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις, ότι θα κινηθεί και προς την ευρύτερη περιοχή των Βαλκάνιων και της Ανατολικής Μεσογείου. Ας απολαύσουμε λοιπόν τις Αλκυονίδες που έρχονται καθώς, έτσι και αλλιώς, ο χειμώνας έχει δρόμο ακόμη μπροστά του, με όποιο τρόπο αυτός να εκφραστεί στο δεύτερο ημίχρονο του… αγώνα!

Κλείνοντας να σας υπενθυμίσουμε πως κάθε πρωί 07:00 – 11:00 ο Γιώργος Τραγκας είναι στο Radio Xalazi – Tv καυστικός όσο ποτέ, σε απευθείας σύνδεση με το crash Radio. Και φυσικά κάθε βράδυ 09:00 – 01:00 όλα τα καιρικά νέα! Για σύνδεση με το καιρικό Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Για σύνδεση με το Xalazi Tv ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης