Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

13:23 | 10 Αυγούστου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Επιδείνωση του καιρού έως την Κυριακή!

δημοσίευση στις 07/08/2020 09:26
Επιδείνωση του καιρού έως την Κυριακή!

Αναμένουμε εκτεταμένα πλέον και εντονότερα φαινόμενα!

Με φθινοπωρινή διάθεση έκανε ποδαρικό ο Αύγουστος παρά το... κύμα ζέστης που επηρέασε τη χώρα μας! Απ’ ότι φαίνεται, το φθινόπωρο βιάζεται να πάρει τη σκυτάλη! Για άλλη μια φορά το φετινό καλοκαίρι  επικρατεί μεσημβρινή κυκλοφορία, που σημαίνει ότι συστήματα από την κεντρική Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα, προκαλώντας κακοκαιρίες με... χαμηλές θερμοκρασίες.

Το να κινούνται τα βαρομετρικά χαμηλά τόσο νότια, δεν είναι συνηθισμένο για την εποχή. Αυτό γιατί ο υποτροπικός αεροχείμαρρος ανεβαίνει λόγω εποχής πιο βόρεια και στην ουσία "φράζει" τον δρόμο στα βαρομετρικά χαμηλά. Το φετινό καλοκαίρι ο άξονας του υποτροπικού εμφανίζεται μετατοπισμένος πιο δυτικά, με αποτέλεσμα οι ισχυρές θερμές εισβολές να μην απασχολούν τη χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα ο πολικός αεροχείμαρρος κερδίζει περισσότερο έδαφος στα μερη μας!

Η κακοκαιρία θα ενταθεί από την Παρασκευή 07/08/20 καθώς το χαμηλό βαρομετρικό θα μετατοπιστεί Νοτιοανατολικά προς την περιοχή μας, οπότε και έως την Κυριακή 09/08/20 αναμένουμε εκτεταμένα πλέον και εντονότερα φαινόμενα, σε μεγάλο μέρος της χώρας, σε περιοχές δηλαδή που δεν έχουν ακόμη επηρεαστεί από την κακοκαιρία. Η υφή της κακοκαιρίας είναι τέτοια, ώστε εκδηλώνονται φαινόμενα και τις νυχτερινές ώρες.

Παρακαλούμε να έχετε το νου σας, καθώς μπορεί σε αρκετές περιοχές ο καιρός ακόμη να μην έχει χαλάσει, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να επέλθει μεταβολή. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έως την Κυριακή θα επηρεαστεί το σύνολο της χώρας και ο Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ, με τα εντονότερα φαινόμενα να σημειώνονται το Σαββατοκύριακο. Στο παραπάνω βίντεο θα παρακολουθήσετε την πορεία αυτού του βαρομετρικού χαμηλού που μας επηρεάζει.





Διαβάστε επίσης