Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:08 | 20 Ιανουαρίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Πρόσκαιρες μεταβολές του καιρού...

δημοσίευση στις 15/07/2020 09:23
Πρόσκαιρες μεταβολές του καιρού...

Σποραδικές μπόρες από την Πέμπτη...

Συμπληρωσαμε το πρωτο 15νθήμερο του Ιουλιου με το μελτεμι να κυριαρχεί στα Ανατολικά και το Αιγαίο, ενώ γενικά στη χώρα επικρατεί καλοκαιρία, με λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά. Ωστόσο, δυο καιρικά συστήματα θα επηρεάσουν την ευρύτερη περιοχή μας, προκαλώντας αστάθεια στον καιρό. Δείτε παρακάτω από το Xalazi Tv, το δελτίο καιρού για τους αγρότες της Τρίτης 14/07/20.

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου χαμηλό βαρομετρικό θα διανύσει τα Βόρεια Βαλκάνια και θα προκαλέσει σποραδικές καταιγίδες στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια ορεινά τμήματα της χώρας μας. Από το απόγευμα σποραδικές μπόρες θα σημειωθούν και σε περιοχές της Πελοποννήσου. Στα νησιά του Αιγαίου πάντως ο καιρός δεν θα μεταβληθεί, με το Βοριαδάκι να φτάνει τα 6 μποφόρ.

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου η αστάθεια θα περιοριστεί πρόσκαιρα σε ορεινά τμήματα κατά τόπους, ενώ στο σύνολο της χώρας αναμένεται γενικά καλός καιρός. Το βοριαδάκι θα επιμείνει στο Αιγαίο και τα Ανατολικά έως 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα επίπεδα των 29 με 32 βαθμών Κελσίου. Σε πείσμα όσων προέβλεπαν ένα καυτό καλοκαίρι, η θερμοκρασία διατηρείται σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα!

Το Σάββατο 18 Ιουλίου αναμένεται νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού, καθώς ένα ακόμη σύστημα θα προσεγγίσει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες καταιγίδες στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια τμήματα της χώρας μας. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Ήπειρο, τη Μακεδονία τη Δυτική Θεσσαλία θα είναι έντονα και θα συνοδευτούν από χαλάζι κατά τόπους. Στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι αίθριος.

Διαβάστε επίσης