Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

13:53 | 10 Αυγούστου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Σποραδικές μπόρες στα ορεινά...

δημοσίευση στις 17/07/2020 10:44
Σποραδικές μπόρες στα ορεινά...

Τη νέα εβδομάδα η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει...

O Ioύλιος οδεύει σταδιακά προς το τέλος του, μαζί του και... το καλοκαίρι. Πάνω - κάτω μας έμειναν λίγο παραπάνω από 40 ημέρες για να υποδεχθούμε το Σεπτέμβριο, πράμα που σημαίνει ότι πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για... το τέλος του καλοκαιριού! Προσοχή μόνο τι προγραμματίζεται για το... κοντινό ή μακρινό μέλλον, γιατί όλα τα σχέδια σας θα ναυαγήσουν σαν τον Τιτανικό!

Στο καιρικό κομμάτι φέτος ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία 12 χρόνια, όπου σχεδόν όλες τις ημέρες του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιουλίου, σημειώθηκε ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο, με 14 από τις 15 ημέρες του μήνα να καταγράφουν μέγιστες ριπές ανέμου άνω των 50 χιλιομέτρων την ώρα, όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τη νέα εβδομάδα δεν φαίνεται να μεταβάλλεται σημαντικά ο καιρός στη χώρα μας, με το μελτέμι να διατηρείται στα Ανατολικά και το Αιγαίο, ενώ ηλιοφάνεια κατά κύριο λόγο θα επικρατεί στη χώρα. Οι όποιες σποραδικές μπόρες σημειωθούν έως την Κυριακή 19 Ιουλίου, θα σταματήσουν από τη Δευτέρα, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας, ο υδράργυρος θα.. τσιμπήσει κάτι παραπάνω.

Κλείνοντας να δούμε και ένα ενδιαφέρων θέμα. H αραβική έρημος δεν είναι το ιδανικό μέρος για να βρει κανείς νερό. Ωστόσο μία τεχνολογική εταιρεία με έδρα την Αριζόνα έκανε ακριβώς αυτό. Αντί να επιλέξει την γεώτρηση πηγών ή τον καθαρισμό του θαλασσινού νερού, θα απορροφήσει την υγρασία του αέρα για να δημιουργήσει εμφιαλωμένο νερό σε ένα εργοστάσιο 20 χιλιόμετρα από το Ντουμπάι! Πρόκειται για την Zero Mass Water.

Διαβάστε επίσης