Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:32 | 23 Οκτωβρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Σε άνοδο σταδιακά η θερμοκρασία...

δημοσίευση στις 19/07/2020 01:34
Σε άνοδο σταδιακά η θερμοκρασία...

Η νέα εβδομάδα συνεχίζει καλοκαιρινά και ποιο... ζεστά!

Βροχές και τοπικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν στα βόρεια το Σάββατο 18 Ιουλίου, ενώ στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά έπνεαν ισχυροί άνεμοι βορείων διευθύνσεων. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφτηκε στο μετεωρολογικό σταθμό της Φλώρινας, με 29 mm, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Παράλληλα, οι ριπές των βορείων ανέμων ξεπέρασαν τα 70 km/h, με την υψηλότερη ριπή στην Παξιμάδας με 74 km/h.

Στο τελευταίο 10ήμερο ο Ιούλιος φαίνεται να θέλει να συνεχίσει σε καλοκαιρινούς γενικά ρυθμούς, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα νησιά μας, αλλά και στο σύνολο της χώρας, παρά τις όποιες τοπικές μπόρες στα ορεινά. Τη νέα εβδομάδα πάντως οι βροχές θα σταματήσουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει, ειδικά προς το τέλος της εβδομάδας, με τον υδράργυρο να προσεγγίζει σταδιακά τους 37 βαθμούς.

Το φετινό καλοκαίρι μέχρι στιγμής, κυμαίνεται υποτονικά από θέμα ζέστης, μιας και ο υδράργυρος στο μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού, βρίσκεται λίγο ποιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα, το μελτέμια έχει πάρει το πάνω χέρι για τα καλά, ενώ οι αστάθειες εμφανίζονται συχνά το τελευταίο διάστημα. Το όποιο πιθανό κύμα ζέστης κρύβεται ως το Σεπτέμβριο, δεν είναι ικανό να ανατρέψει τη γενική εικόνα.

Κλείνοντας να δούμε ένα ενδιαφέρων θέμα. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας σχεδιάζει την απαγόρευση καύσης στον Αμαζόνιο για διάστημα 120 ημερών, κατά τη διάρκεια συνάντησης με παγκόσμιους επενδυτές με στόχο να κατευνάσει τις εντεινόμενες ανησυχίες για την καταστροφή του τροπικού δάσους. Δείτε περισσότερες οικολογικές ειδήσεις κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης