Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

13:58 | 10 Αυγούστου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Καταιγίδες το Σαββατοκύριακο!

δημοσίευση στις 04/07/2020 10:15
Καταιγίδες το Σαββατοκύριακο!

Αλλάζει ο καιρός με καταιγίδες και... χαλάζι!

Σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται τις επόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα επιστρέφουν βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Αιτία για την επερχόμενη καιρική μεταβολή είναι μια ψυχρή λίμνη που θα επηρεάσει την ευρύτερη περιοχή μας, δημιουργώντας συνθήκες έντονης αστάθειας στη χώρα μας. Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε και στο ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ στο Xalazi Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα καταστεί άστατος, ενώ τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται τις πρωινές αλλά και τις βραδινές ώρες, ξεφεύγοντας από την κλασική αστάθεια του μεσημεριού, οπότε χρειάζεται προσοχή όλο το 24ωρο. Στις νησιωτικές περιοχές ο καιρός δεν θα αλλάξει σημαντικά, ωστόσο από τη νέα εβδομάδα, η Κρήτη θα επηρεαστεί κατά τόπους. Δείτε τον καιρό σε διάφορες περιοχές της χώρας στο Xalazi Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Η θερμοκρασία θα πέσει σταδιακά από το βράδυ του Σαββάτου, ενώ η πτώση θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα και μετά. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα, ωστόσο την ώρα εκδηλώσεως των φαινομένων θα ενισχύονται πρόσκαιρα. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεχτικοί και μόλις αντιληφθούν μεταβολή του καιρού, να απομακρυνθούν σε ασφαλές μέρος.

Τη νέα εβδομάδα ο καιρός θα είναι άστατος έως την Τετάρτη, αλλά από εκεί και μετά το μελτεμάκι επιστρέφει και η αστάθεια περιορίζεται. Η θερμοκρασία ωστόσο, δεν φαίνεται να ανεβαίνει σημαντικά και θα κυμαίνεται μεταξύ 30 και 33 βαθμών Κελσίου, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό και άλλα ενδιαφέροντα βίντεο και στο Xalazi Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Κλείνοντας το δελτίο μας, να δούμε και μερικά ενδιαφέροντα μετεωρολογικά στοιχεία. Σπάνιες και ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί στη ρωσική Αρκτική, τις τελευταίες ημέρες. Η πιο εντυπωσιακή θερμοκρασία ρεκόρ για το 2020 καταγράφηκε στην περιοχή της Γιακουτίας, στην πόλη Βερχoγιάνσκ, όπου ο υδράργυρος έφθασε στους 38 βαθμούς Κελσίου. Το ρεκόρ αυτό καταγράφηκε στις 17 Ιουνίου 2020.

Διαβάστε επίσης