Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

11:01 | 30 Σεπτεμβρίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Το Xalazi.gr γυρίζει σελίδα!

δημοσίευση στις 09/02/2020 08:52
Το Xalazi.gr γυρίζει σελίδα!

Από τις 17 Φεβρουαρίου λέμε αντίο στα παγκόσμια κέντρα καιρού

Αγαπητοί μας φίλοι: Για την βελτίωση των προγνώσεων καιρού, τα τελευταία χρόνια το Xalazi.gr στόχευσε στο να δημιουργήσει ένα δικό του προγνωστικό μοντέλο καιρού. Τα τελευταία χρόνια η συνεχείς αναβαθμίσεις στα παγκόσμια μοντέλα καιρού, από τα Αμερικανικά και τα Ευρωπαϊκά Κέντρα, αντί για βελτιώσεις έφεραν δυστυχώς αντίθετα αποτελέσματα και διαπιστώνουμε καθημερινά, ότι η πρόγνωση του καιρού για την περιοχή της Ελλάδας, γίνεται όλο και ποιο δύσκολη με αύξηση των αστοχιών.

Για την περιοχή της Ελλάδας έχει διαπιστωθεί ότι έχουν πολλές αστοχίες, όπως για παράδειγμα το βασικότερο, ότι άλλα μοντέλα καιρού την Πίνδο τη βλέπουν σε υψόμετρο 1.600 μέτρων και άλλα μόλις στα 600 μέτρα! Αυτό από μόνο του φέρνει και τελείως διαφορετικά αποτελέσματα στην πρόγνωση του καιρού. Έτσι λοιπόν τα τελευταία 2 χρόνια δουλέψαμε εντατικά, στο να φτιάξουμε ένα δικό μας προγνωστικό σύστημα, το οποίο θα μπορεί να βλέπει σωστά όλες τις παραμέτρους της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης, οδηγώντας πλέον την πρόγνωση σε καλύτερα επίπεδα. Βεβαία η φύση θα παραμείνει ένα χαοτικό σύστημα, άλλα θα έχουμε εξαλείψει τις όποιες αστοχίες των προγνωστικών μοντέλων.

Από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου θα είναι διαθέσιμο το παγκόσμιο προγνωστικό μας μοντέλο σε ανάλυση κάτω των 20 χιλιομέτρων. Τονίζεται, ότι το παγκόσμιο μοντέλο μας GRX GLOBAL τρέχει σήμερα στα 35 χιλιόμετρα και μισή μοίρα, χωρίς καμία υποστήριξη από τα γνωστά παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα. Επιπλέον θα συνδέσουμε επάνω στο GRX GLOBAL το περιοχικό μας μοντέλο και για πρώτη φορά στην ιστορία της ιστοσελίδας μας, θα λειτουργήσουμε αποκλειστικά με δεδομένα από δικά μας προγνωστικά συστήματα, ως αυτόνομο κέντρο.

Στη νέα αυτή εποχή το παγκόσμιο μοντέλο μας θα τρέχει κάτω των στα 17 χιλιομέτρων και στη μισή μοίρα, ενώ το περιοχικό μας μοντέλο στα 7 χιλιόμετρα. Τα μοντέλα θα βγουν στον αέρα από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και πλέον όλες οι προγνώσεις της ιστοσελίδας μας, με τη μορφή εικονιδίων καιρού, αλλά και η καθημερινή πρόγνωση, θα βασίζονται αποκλειστικά σε δική μας παραγωγή χαρτών και προγνωστικών δεδομένων. Μετά από 2 μήνες και με τα πρώτα συμπεράσματα, θα διαθέτουμε και πρόγνωση 15 ημερών! Από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, λέμε αντίο στα παγκόσμια προγνωστικά κέντρα και ανοίγουμε μια νέα σελίδα, προσπαθώντας για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην πρόγνωση.

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη σας. Ο τολμών νικά!

Με εκτίμηση: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης