Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

13:45 | 16 Ιανουαρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ''ΗΡΑΚΛΗΣ'' ΚΑΙ ''ΘΗΣΕΑΣ''

δημοσίευση στις 16/02/2020 11:22
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ''ΗΡΑΚΛΗΣ'' ΚΑΙ ''ΘΗΣΕΑΣ''

Δύο νέα προγνωστικά μοντέλα καιρού φέρνει το Xalazi.gr

Μετά από 16 χρόνια ενασχόλησης με την πρόγνωση του καιρού και στην προσπάθεια για την βελτίωση των προγνώσεων, το Xalazi.gr προχώρησε στη δημιουργία δικού του παγκόσμιου και περιοχικού προγνωστικού μοντέλου καιρού, τα οποία από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου θα ενσωματωθούν στη σελίδα μας και όλες οι προγνώσεις, θα βγαίνουν με την απόλυτη στήριξη των δικών μας πλέον προγνωστικών συστημάτων.

Από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου το παγκόσμιο καιρικό μοντέλο GRX GLOBAL ''ΗΡΑΚΛΗΣ'' και το περιοχικό μοντέλο ''ΘΗΣΕΑΣ'', έρχονται να δώσουν ένα ακόμη εργαλείο στον κάθε μετεωρολόγο, στον κάθε ερασιτέχνη φίλο του καιρού, αλλά και στον απλό πολίτη. Τα δυο μας μοντέλα θα παράγουν αυτόνομες προγνώσεις καιρού για την Ελλάδα και την Ευρώπη, χωρίς τη στήριξη άλλου παγκόσμιου μοντέλου. Ελπίζουμε η προσπάθεια μας αυτή να έλθει να λύση προβλήματα και να ελαχιστοποιήσει, όσο το δυνατόν, αστοχίες στην πρόγνωση του καιρού. Βέβαια, αυτές πάντα θα υπάρχουν ενίοτε στο παιχνίδι, ωστόσο σκοπός είναι να φθίνουν!

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ ΜΟΝΤΕΛΩΝ: Το Xalazi.gr τρέχει από Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου την παγκόσμια έκδοση του WRF MODEL, την οποία έχουμε τροποποιήσει εξ' ολοκλήρου από την αρχή και έχουμε προσθέσει δικούς μας αλγορίθμους, ενώ έχουμε επιλέξει την πληροφορία που θα εισάγεται στο μοντέλο από βάση δεδομένων, αντίστοιχης κλίμακας όπως στα υπόλοιπα παγκόσμια μοντέλα. Στην ουσία τρέχουμε ένα πλήρες ανανεωμένο και τροποποιημένο μοντέλο, με δικό μας σκεπτικό και το οποίο θα παράγει αυτόνομα προγνωστικά αποτελέσματα.

Το παγκόσμιο GRX GLOBAL ''ΗΡΑΚΛΗΣ'' ανανεώνει καθημερινά στις 20:00 το απόγευμα, όπως και το περιοχικό ''ΘΗΣΕΑΣ''. Το περιοχικό ''ΘΗΣΕΑΣ'' τρέχει τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στα 15 χιλιόμετρα και την Ελλάδα στα 7 χιλιόμετρα, με τη στήριξη του GRX GLOBAL ''ΗΡΑΚΛΗΣ'' που τρέχει σε ανάλυση 30 χιλιομέτρων. Τα παραγόμενα αποτελέσματα, αποτελούν τον μέσο όρο 6 μελών ensembles. Tα κατακόρυφα επίπεδα του GRX GLOBAL είναι 65 και του περιοχικού 51. Θα σαρώνουμε την ατμόσφαιρα από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι και τα 10hpa!

Το παγκόσμιο GRX GLOBAL ''HΡΑΚΛΗΣ'' μπορείτε να το δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Το περιοχικό ''ΘΗΣΕΑΣ'': Για την Ν.Α Ευρώπη ΚΛΙΚ ΕΔΩ και για την Ελλάδα ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Προηγούμενο Άρθρο:
Χειμώνας με... δόσεις!
Επόμενο Άρθρο:
Το Xalazi.gr γυρίζει σελίδα!
Διαβάστε επίσης