Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

19:00 | 20 Απριλίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Χειμώνας με... δόσεις!

δημοσίευση στις 18/02/2020 11:24
Χειμώνας με... δόσεις!

Αλλάζει συνεχώς παραστάσεις ο φετινός χειμώνας...

Μια νέα εποχή ξεκίνησε από τη Δευτέρα για το μετεωρολογικό μας κέντρο, καθώς έχουμε αναβαθμίσει τα προγνωστικά μας συστήματα και τρέχουμε με το δικό μας παγκόσμιο προγνωστικό μοντέλο καιρού ''GRX ΗΡΑΚΛΗΣ''.  Το περιοχικό μας μοντέλο ''ΘΗΣΕΑΣ'' που στοχεύει στην Ελλάδα, κάνει πρόγνωση καιρού, μέσω του δικού μας προγνωστικού συστήματος. Τα μοντέλα μας είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας μας, ώστε να τα αξιοποιήσει επιχειρησιακά, ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος. Για τις επόμενες 10 ημέρες, θα ολοκληρωθούν τα πρώτα τεστ και οι όποιες αναβαθμίσεις επιπλέον χρειαστούν στα δυο προγνωστικά μας μοντέλα, τα οποία θα είναι πλήρως λειτουργικά από την 1η Μαρτίου. Το παγκόσμιο GRX GLOBAL ''HΡΑΚΛΗΣ'' μπορείτε να το δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Το περιοχικό ''ΘΗΣΕΑΣ'': Για την Νοτιοανατολική Ευρώπη ΚΛΙΚ ΕΔΩ και για την Ελλάδα ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Στα του καιρού να έρθουμε τώρα καθώς σε γενικά ήπιους "ρυθμούς" εξελίσσεται ο Χειμώνας στην χώρα μας, ενώ αξιοσημείωτη είναι η συνεχής εναλλαγή διαστημάτων με "ανοιξιάτικο" καιρό και διαστημάτων με "χειμωνιάτικες" συνθήκες, χωρίς ούτε τα πρώτα ούτε τα δεύτερα διαστήματα να έχουν ακραία χαρακτηριστικά. Έπειτα από ένα τριήμερο με ελαφρώς χειμωνιάτικη χροιά, η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία σημείωσε αισθητή άνοδο προσεγγίζοντας στα πεδινά τμήματα της χώρας μας, τους 17 βαθμούς. Το γενικά "ανοιξιάτικο" σκηνικό θα συνεχιστεί μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας. Σημειώνεται ωστόσο, πως την νύχτα και νωρίς το πρωί η θερμοκρασία θα πέφτει σημαντικά και σε κάποια τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας θα σημειώνεται πάχνη/παγετός. Αυξημένη συννεφιά που θα φέρει τοπικές βροχές, θα επικρατεί μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Μία ατμοσφαιρική διαταραχή που θα ακολουθήσει τροχιά από την βόρεια Ιταλία προς την περιοχή μας, θα αρχίσει να μεταβάλλει τον καιρό στην χώρα την (Τσίκνο)Πέμπτη, με κύρια χαρακτηριστικά την επικράτηση πυκνής συννεφιάς, την εκδήλωση βροχών σε μεγάλο μέρος της χώρας, την εκδήλωση χιονοπτώσεων σε ορεινές περιοχές, την επικράτηση ισχυρών ανέμων και την πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα πιο αξιόλογα φαινόμενα φαίνεται να εκδηλώνονται στην δυτική και βόρεια Ελλάδα, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και σε κάποιες περιοχές των Δωδεκανήσων και της Κρήτης. Νεότερα για τον καιρό θα δίνονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 21:00 – 00:00 το βράδυ και στο πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας. Για σύνδεση με το ραδιόφωνο της χώρας Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Γιώργος Παπακωστόπουλος

Διαβάστε επίσης