Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

19:26 | 20 Απριλίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Αλλάζει σταδιακά ο καιρός!

δημοσίευση στις 03/02/2020 09:32
Αλλάζει σταδιακά ο καιρός!

πέφτει σημαντικά η θερμοκρασία από την Τετάρτη!

Υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Κυριακή, με το θερμόμετρο να δείχνει 20 βαθμούς σε πολλές περιοχές. Η θερμές αέριες μάζες θα συνεχίσουν να μας επηρεάζουν και αύριο, αλλά από την Τετάρτη αναμένεται υποχώρηση της θερμοκρασίας, με τα θερμομετρά να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα έως τη Δευτέρα!

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου. Αναμένεται η διέλευση χαμηλών βαρομετρικών από την περιοχή μας την Πέμπτη. Το ένα θα βρίσκεται στα Βαλκάνια και το άλλο στο Β. Αιγαίο. Ο συνδυασμός των δυο συστημάτων, είναι όμως ο χειρότερος δυνατός που μπορείνα προκύψει!

Παρά τη διέλευση των δυο αυτών χαμηλών, ο συνδυασμός τους θα προκαλέσει μεν κακοκαιρία στη χώρα μας, ωστόσο θα διατηρήσουν ένα Δυτικό - Βορειοδυτικό ρεύμα, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να αποκτήσουν σταδιακά τοπικό χαρακτήρα, καθώς το Βορειοδυτικό ρεύμα είναι νεφοδιαλυτής! Αρχικά λοιπόν θα έχουμε εκτεταμένα φαινόμενα, αλλά γρήγορα θα περιοριστούν!

Με την έλευση των ψυχρών αερίων μαζών, αναμένονται χιονοπτώσεις σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές, ενώ στα πεδινά χιονόνερο. Με την περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Βόρεια έως τα 200 μέτρα. Ωστόσο, αυτά θα είναι εν σύντομα, καθώς θα μπει το ΒΔ ρεύμα.

Στα πιο Ανατολικά και Νότια τμήματά της χώρας, οι θερμοκρασίες δεν θα επιτρέψουν χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές, με αποτέλεσμα το χιονόνερο να επικρατήσει και τα χιόνια να σημειώνονται σε ορεινά - ημιορεινά τμήματα, τοπικά έως τα 300 μέτρα. Ωστόσο και εδώ, ο Βορειοδυτικός άνεμος θα κάνει το δικό του παιχνίδι, δίνοντας στα φαινόμενα ποιο τοπικό χαρακτήρα, αφήνοντας το περιθώριο στον ήλιο να παίζει κρυφτό με τα σύννεφα,

Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι, παρά τα φαινόμενα που περιμένουμε, όταν μπει πλέον το Βορειοδυτικό ρεύμα, αυτά θα αρχίσουν να εμφανίζονται σε τοπικό επίπεδο. Κοινώς είναι αυτό που λέμε: Θα έχει και ήλιο! Ας ληφθεί λοιπόν σοβαρά υπόψιν αυτό από τους φίλους μας, καθώς είναι πολύ εύκολο να πιστέψουμε ότι έρχεται ένας μέγας ιστορικός χιονιάς!

Λεπτομέρειες για την αισθητή μεταβολή του καιρού θα δώσουμε σε επόμενα δελτία μας, αλλά και στο Radio Xalazi 21:00 – 00:00 το βράδυ, καθημερινά. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης