Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

22:19 | 28 Σεπτεμβρίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ο Φλεβάρης κι αν Φλεβίσει...

δημοσίευση στις 01/02/2020 09:43
Ο Φλεβάρης κι αν Φλεβίσει...

Η λαϊκή παροιμία δεν βγήκε τυχαία…

Με Ανοιξιάτικη διάθεση έκανε ποδαρικό ο Φεβρουάριος ο οποίος Φλέβισε και μύρισε καλοκαίρι! Η άνοδος της θερμοκρασίας έγινε αισθητή από την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου, με τον υδράργυρο να εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανοδική πορεία έως την Τρίτη 04 Φεβρουαρίου! Μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος παρουσίασαν αρκετές ηπειρωτικές περιοχές την Παρασκευή, ιδιαίτερα στις πεδιάδες της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών και της ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια της ημέρας οι μέγιστες θερμοκρασίες σημείωσαν άνοδο, ενώ λόγω της απουσίας νεφών κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ελάχιστες θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από το μηδέν. Το μεγαλύτερο θερμοκρασιακό εύρος ήταν της τάξης των 22 βαθμών και παρατηρήθηκε στα Γρεβενά, όπου η ελάχιστη θερμοκρασία έπεσε στους -6,1 βαθμούς και η μέγιστη ανήλθε στους 16,1 βαθμούς.

Μεγαλύτερα θερμοκρασιακά εύρη περιμένουμε τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, καθώς η μεταφορά θέρμων αέριων μαζών προς την περιοχή μας θα συνεχιστεί, με κορύφωση την Τρίτη 04 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο υδράργυρος αναμένεται σε πολλές περιοχές να προσεγγίσει τους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε τοπικό επίπεδο, δεν αποκλείεται να δούμε και λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες.

Μπορεί ο νέος μήνας να κάνει ποδαρικό στη χώρα μας με καιρό που θα θυμίζει Άνοιξη (κάτι από Αλκυονίδες θα μπορούσαμε να πούμε) μιας και ο υδράργυρος θα «φλερτάρει» σε αρκετές περιοχές με τους 17 με 18 βαθμούς κελσίου, σύντομα όμως ο Φλεβάρης θα θυμηθεί ότι ανήκει στον Χειμώνα φέρνοντάς μας μια σημαντική κακοκαιρία στα μέσα της άλλης εβδομάδας. Tα τελευταία στοιχεία θέλουν μεταβολή του καιρού από την Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου.

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ θα χαρακτηρίζεται από σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις, όχι μόνο σε ορεινές περιοχές αλλά και σε ημιορεινά τμήματα, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα τοπικά και σε χαμηλότερα σχετικά υψόμετρα. Λεπτομέρειες για την αισθητή αυτή μεταβολή του καιρού θα δώσουμε σε επόμενα δελτία μας, αλλά και στο Radio Xalazi 21:00 – 00:00 το βράδυ, καθημερινά. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης