Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

22:44 | 20 Οκτωβρίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Στην Ανατολική Ελλάδα και πάλι ο καιρός!

δημοσίευση στις 18/01/2020 09:30
Στην Ανατολική Ελλάδα και πάλι ο καιρός!

Βροχές στα Ανατολικά και χιόνια στα ορεινά έως την Τετάρτη

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το καιρικό ενδιαφέρον, καθώς σημαντικές ανακατατάξεις θα συμβούν στην Ευρώπη το επόμενο χρονικό διάστημα. Πριν πάμε να δούμε αυτές τις εξελίξεις, ας σταθούμε λίγο στην παρούσα κατάσταση, καθώς ο καιρός στην Ανατολική Ελλάδα έχει πάρει το τελευταίο 24ωρο χειμωνιάτικη υφή με ακόμη εντονότερη την αίσθηση του κρύου!

Το χαμηλό βαρομετρικό Ανατολικά - Νοτιοανατολικά της Κρήτης, καθώς συνδιάζεται με τον εκτεταμένο Αντικυκλώνα που καλύπτει τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, προκαλεί ενίσχυση του Βοριά στην Ανατολική Ελλάδα μεταφέρωντας ψυχρότερες αέριες μάζες που έχουν ρίξει τη θερμοκρασία κατά 3 με 4 περίπου βαθμούς, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Επιπλέον, σημειώνονται βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά.

Στον αντίποδα στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός παραμένει για ακόμη μια φορά αίθριος, με τα καιρικά φαινόμενα να εντοπίζονται στις Σποράδες, την Εύβοια, την Αν. Στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και κατά περίοδούς στα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, το καιρικό αυτό προφίλ φαίνεται να διατηρείται έως τα μέσα της εβδομάδας, με ενίσχυση των φαινομένων την Τρίτη και την Τετάρτη στα Ανατολικά της χώρας.

Από εκεί και μετά η καιρική σκακιέρα μπερδεύεται από λίγο έως πολύ και... αποτελεί γρίφο η μετέπειτα εξέλιξη του καιρού, ειδικά στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. Κι αυτό γιατί, για ακόμη μια φορά ένας εκτεταμένος Αντικυκλώνας θα εισβάλει στην Ευρώπη και θα καλύψει, εκ νέου μεγάλο μέρος αυτής, εγκλωβίζοντας ένα χαμηλό στη Δυτική Μεσόγειο, το οποίο θα αρχίσει να βαθαίνει!

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η δημιουργία χαμηλών πιέσεων στην Ρωσία, που σε συνδυασμό με τον αντικυκλώνα, θα οδηγήσει σε ψυχρή εισβολή στην ανατολική Ευρώπη και την Μαύρη θάλασσα, στο τελευταίο 10ήμερο του Ιανουαρίου. Αυτό που μένει να δούμε, είναι εάν αυτή η ψυχρή εισβολή καταφέρει να κινηθεί Νοτιότερα και να φτάσει στη χώρα μας, ή προτιμήσει να κινηθεί ποιο Δυτικά ή ποιο Ανατολικά, επηρεάζοντας εν μέρη τη χώρα μας!

Μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, ο Χειμώνας θα είναι παρών στα Ανατολικά και Νότια, με το διάλειμμα της Πέμπτης - Παρασκευής, να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, σε έναν Χειμώνα που δείχνει διάθεση να "μαγειρέψει" ωραίες συνταγές στην περιοχή μας. Όσο για τα Δυτικά και Βόρεια της χώρας, ο ηλιόκαιρος... συνεχίζεται επ' αόριστων! Νεότερες πληροφορίες θα δίνονται καθημερινά 21:00 – 00:00 το βράδυ και στο πρώτο καιρικό ραδιόφωνο. Για σύνδεση με το Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης