Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

12:55 | 16 Ιανουαρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ο καιρός πίνει freddo cappuccino!

δημοσίευση στις 15/01/2020 18:35
Ο καιρός πίνει freddo cappuccino!

εν αναμονή των καιρικών... εξελίξεων!

Ανοίγεται το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου με τον καιρό να συνεχίζει να ρεμβάζει στην... ξαπλώστρα πίνοντας freddo cappuccino, καθώς από τη μια έχουμε παρατεταμένη ηλιοφάνεια και από την άλλη το κρύο παραμένει στην περιοχή μας! Ο τέλειος συνδυασμός για να μπορέσουμε και εμείς να ξεμυτήσουμε λίγο από το καβούκι μας, ντυμένοι όμως καλά, γιατί καραδοκεί και γρίπη. Δεν είναι καιρός για... κρεβάτωμα, οπότε προσοχή!

Παρά τον Αντικυκλώνα που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή μας, ένα χαμηλό βαρομετρικό στη Βόρεια Αφρική, προσπαθεί εδώ και μέρες να κινηθεί βορειότερα, αγγίζοντας τα Νότια τμήματα της χώρας μας, ωστόσο φαίνεται τελικά να μην τα καταφέρνει, τουλάχιστον στο βαθμό που περιμέναμε! Η πίεση που δέχεται εξαιτίας του Αντικυκλώνα, το αναγκάζει να κινηθεί Νοτιότερα, με αποτέλεσμα η κακοκαιρία στην Κρήτη να έχει πλέον… υποβιβαστεί!

Ευτυχώς για το νησί στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλα δείχνουν ότι έχουν αποφευχθεί τα χειροτέρα των σεναρίων και έτσι, οδεύουμε σε μια ποιο ήπια κακοκαιρία μικρότερης διάρκειας και εντάσεως. Βέβαια η νοτιότερη τροχιά του χαμηλού, δεν ευνοεί και την εκδήλωση βροχών στα Ανατολικά τμήματα της χώρας, εξού και εδώ στο Xalazi.gr, τονίζουμε μέρες τώρα ότι δεν αναμένεται κάτι ιδιαίτερο για περιοχές της Ανατολικής και Βόρειας Ελλάδας.

Η παρατεταμένη καλοκαιρία φαίνεται ωστόσο σε λίγες ημέρες να οδεύει προς το τέλος της , καθώς σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, όλα θα αλλάξουν καθώς θα οδεύσουμε στο τελευταίο 10ήμερο του μήνα. Φαίνεται σταδιακά να ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία χαμηλών βαρομετρικών στην περιοχή μας, τα οποία θα αναλύσουμε σε επόμενο δελτίο, με ποιο τρόπο θα μας επηρεάσουν.

Αυτό που μπορούμε να πούμε για την ώρα, είναι πως η Δυτική και Βόρεια Ελλάδα μετά από σχεδόν 2 μήνες, έχουν αυξημένες πιθανότητες να βγουν από την καιρική απραξία, με τον καιρό να ξαναβάζει μπροστά της μηχανές! Ας προετοιμαστούμε λοιπόν ψυχολογικά για τις καιρικές μεταβολές που έρχονται, καθώς όπως και να το κάνουμε, το παρατεταμένο διάστημα ηλιοφάνειας ίσως και να μας... καλάρεσε εν μέσω του χειμώνα!

Νεότερες πληροφορίες για τις επερχόμενες μεταβολές, θα δίνονται καθημερινά 21:00 – 00:00 το βράδυ και μέσα από το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας. Για σύνδεση με το Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης