Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

10:34 | 09 Αυγούστου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Σε Κρήτη και Δωδεκάνησα η κακοκαιρία!

δημοσίευση στις 13/01/2020 18:50
Σε Κρήτη και Δωδεκάνησα η κακοκαιρία!

Στα Νότια νησιωτικά τμήματα θα επικεντρωθούν τα φαινόμενα...

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Η κακοκαιρία ‘’Αρετούσα’’ έρχεται για 4 με 5 ημέρες να σαρώσει τα Νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας, με κατά τόπους έντονες καταιγίδες, βροχές αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να επισημάνουμε πως η συγκεκριμένη κακοκαιρία και το Έκτακτο δελτίο καιρού που εκδόθηκε από τη σελίδα μας, αφορά αποκλειστικά και μόνο τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με έμφαση την Κρήτη.

Αξίζει να τονιστεί πως στην υπόλοιπη χώρα δεν χρειάζεται να υπάρχει καμία επαγρύπνηση για την επερχόμενη αυτή κακοκαιρία, καθώς δεν θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας, αλλά μόνο τα Νότια νησιωτικά τμήματα. Αυτό το αναφέρουμε καθώς πολλές δημοσιογραφικές σελίδες έχουν σαν τίτλους ότι έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, χωρίς όμως να διευκρινίζουν ότι η κακοκαιρία αφορά την Κρήτη. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα η καλοκαιρία συνεχίζεται επ’ αόριστων! Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις θα επικρατήσουν σε περιοχές από το ύψος του Βόλου και Νοτιότερα, χωρίς να σημειωθούν αξιόλογες βροχές.

Σημαντικά ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει το νησί της Κρήτης για 5 ημέρες, από την Τετάρτη 14 έως την         Κυριακή 19 Ιανουαρίου με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες και πολύωρες βροχοπτώσεις, τις σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά από τα 1.000 μέτρα και πάνω, τους ισχυρούς ανέμους και τις τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα καιρικά φαινόμενα είναι σε θέση να προκαλούν εκτεταμένα προβλήματα στο νησί, ειδικά στα Δυτικά και Νότια τμήματα. Η κακοκαιρία θα επηρεάσει έως την Κυριακή και τα Δωδεκάνησα , με ιδιαίτερη έμφαση τη Ρόδο, ενώ κατά περιόδους μεγάλα ύψη βροχής θα σημειώνονται και στις Νότιες Κυκλάδες.

ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ: Οι κάτοικοι της Κρήτης να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και να περιμένουν σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα τους. Επίσης, να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που είναι ευάλωτο σε κατολισθήσεις. Προέχου επίσης και στα ορεινά χωριά, καθώς αναμένονται σημαντικά ύψη χιονιού από την κακοκαιρία. Σοβαρό το ενδεχόμενο εκτεταμένων διακοπών ρεύματος και λαλώ προβλημάτων. Πιθανά προβλήματα στη ναυσιπλοΐα.

Το όνομα της κακοκαιρίας ''Aρετούσα''δόθηκε από την μετεωρολογική ομάδα της Κρήτης ''Μετεοκρήτες'' και θα το τιμήσουμε, καθώς είναι συνεργαζόμενη με εμάς ομάδα!

Διαβάστε επίσης