Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:45 | 11 Αυγούστου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Σα να... μύρισε καλοκαιράκι!

δημοσίευση στις 12/10/2019 20:24
Σα να... μύρισε καλοκαιράκι!

επέστρεψε το καλοκαίρι στη χώρα μας, έστω και για... λίγο!

Κάποια από τα κυρίαρχα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την "καιρική ταυτότητα" του Καλοκαιριού στην χώρα μας, είναι η επικράτηση αίθριου καιρού, η επικράτηση του Μελτεμιού στο Αιγαίο και η εκδήλωση τοπικών καταιγίδων κυρίως σε ορεινά τμήματα. Τα στοιχεία αυτά, λίγο πολύ, κυριαρχούν τις τελευταίες ημέρες και θα συνεχίσουν στη χώρα μας, για αρκετές ακόμα να συνθέτουν ένα σκηνικό που εν πολλοίς θα θυμίζει Καλοκαίρι!

Ο καιρός θα διατηρηθεί ήπιος και, γενικά αίθριος, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, το Μελτέμι (με την κυριολεξία της λέξης) θα κάνει την εμφάνισή του στο Αιγαίο, ενώ τοπικές καταιγίδες, είναι αρκετά πιθανό, να "σπάσουν" την καιρική μονοτονία κατά την διάρκεια της νέας εβδομάδας, χωρίς ωστόσο τα φαινόμενα να έχουν αξιόλογη ένταση και οργανωμένο χαρακτήρα. Βέβαια, η νύχτα έχει πλέον το "πάνω χέρι"!

Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού, η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της νύχτας προλαβαίνει να πέσει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, κάτω από τους 20 βαθμούς ενώ οι μέγιστες, αν και υψηλές για τα δεδομένα της εποχής, δεν συγκρίνονται με αυτές του Καλοκαιριού. Ένα επιπλέον στοιχείο που κάνει την διαφορά με το κλασικό καλοκαίρι, είναι η πολύ αυξημένη υγρασία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.

Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Το Μελτέμι θα εξασθενήσει σημαντικά και η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές θα αγγίξει τους 30 βαθμούς. Οι νύχτες, ωστόσο, θα είναι δροσερές και υγρές, με ομίχλες να κάνουν την εμφάνισή τους, κατά την διάρκεια της νύχτας, σε κάποιες περιοχές. Περιορισμένο ενδεχόμενο τοπικών βροχών, υπάρχει κυρίως από την Τρίτη, ιδιαίτερα σε θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου.

Από τα μέσα της εβδομάδας, προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού προς το πιο "Φθινοπωρινό", με κύρια στοιχεία την επικράτηση νεφώσεων και την εκδήλωση καταιγίδων. Οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Η υγρασία φαίνεται να είναι από τα κυρίαρχα στοιχεία του καιρού και ομίχλες θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών.

Διαβάστε επίσης