Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

22:49 | 20 Οκτωβρίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Χαρείτε το... μικρό καλοκαιράκι!

δημοσίευση στις 16/10/2019 08:44
Χαρείτε το... μικρό καλοκαιράκι!

συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα ο καλός και ζεστός καιρός!

Διανύουμε το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου με τον καιρό να έχει μπει για τα καλά σε... καλοκαιρινούς ρυθμούς. Το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου έχει κάνει την εμφάνιση του εδώ και αρκετές ημέρες, θυμίζοντας μας πως... έχει ο καιρός γυρίσματα, έστω και εάν προσπάθησε το φθινόπωρο να επιβάλει τους ρυθμούς στου στις αρχές του μήνα. Απ' ότι φαίνεται όμως δεν τα κατάφερε τελικά!

Ξεπέρασε τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, με το μετεωρολογικό σταθμό του Ε.Α.Α., στο Καστελόριζο να καταγράφει 31.6 βαθμούς, ενώ σε πολλές ακόμα περιοχές της χώρας καταγράφηκαν θερμοκρασίες μεταξύ 28 και 30 βαθμών, επίπεδα ιδιαίτερα υψηλά για την εποχή. Παράλληλα, στην Αττάλεια της Τουρκίας η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε στους 35°C, τιμή που αποτελεί ρεκόρ 57 ετών για το μήνα Οκτώβριο.

Υψηλές ωστόσο για την εποχή θερμοκρασίες σημειώνονται σχεδόν στο σύνολο της Ευρώπης. Στη χώρα μας οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 4 έως 8 βαθμούς υψηλότερα από τις κανονικές τιμές, ενώ στην Κεντρική Ευρώπη η αντίστοιχη απόκλιση αγγίζει τους 14 βαθμούς! Το καλοκαίρι εισέβαλε και πάλι στην Γηραιά Ήπειρο, καθώς για ακόμη μια φορά ένας εκτεταμένος Αντικυκλώνας έκανε την εμφάνιση του, ανατρέποντας τον καιρό!

Για πολλοστή φορά παρατηρούμε μια επανάληψη εμφανίσεως εκτεταμένων και θέρμων Αντικυκλώνων στην Ευρώπη, που μπορούν να διατηρούν καλό τον καιρό για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εάν αυτό συνεχιστεί και μέσα στο Νοέμβριο, είναι κάτι που ακόμη δεν το γνωρίζουμε. Υπάρχει ωστόσο μια σαφή τάση επαναλήψεως του φαινομένου, περίπου ανά 15 με 20 ημέρες, κάτι που μας προβληματίζει ιδιαίτερα!

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες έως το τέλος της εβδομάδας, χωρίς να φαίνεται μια τάση αλλαγής των καιρικών συνθηκών έως τα μέσα της νέας εβδομάδας. Οι βροχές θα απουσιάσουν γενικά από τη χώρα μας και οι άνεμοι θα διατηρηθούν ασθενείς. Ευκαιρία λοιπόν οι αγρότες να προβούν απρόσκοπτα σε εξωτερικές εργασίες και εμείς να... βουτήξουμε στη θάλασσα!

Διαβάστε επίσης