Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

04:08 | 18 Φεβρουαρίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ανατροπή: Έρχεται το μικρό καλοκαιράκι!

δημοσίευση στις 08/10/2019 10:32
Ανατροπή: Έρχεται το μικρό καλοκαιράκι!

σε μεγάλο διάστημα καλοκαιρίας εισέρχεται η χώρα μας!

Aνατρέπεται το καιρικό σκηνικό στη χώρα μας, μετά και την παρατεταμένη διέλευση χαμηλών βαρομετρικών, που έφεραν τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου σε αρκετές περιοχές. Το καλοκαιράκι όμως δεν το βάζει εύκολα κάτω και όπως αναφέρει η λαϊκή σοφία, τον Οκτώβριο σκάει μύτη το μικρό καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου. Φέτος, αποφάσισε να έρθει λίγο νωρίτερα και να μας πάει έως του Αγίου Δημητρίου, με καλοκαιρία και σχετική ζέστη!

Η επέκταση Αντικυκλώνα στην περιοχή μας, ανατρέπει την όλη εξέλιξη του καιρού, καθώς η κακοκαιρία που επηρέασε τη χώρα μας τη Δευτέρα 07 Οκτωβρίου, εμφανίστηκε τελικά με ηπιότερα χαρακτηριστικά, έστω και εάν σε μεμονωμένες περιπτώσεις σημειώθηκαν μεγάλα ύψη βροχής και προβλήματα.  Ο Νομός Αττικής γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς ο πυρήνας καταιγίδων έφυγε Νοτιότερα και επηρέασε τις Κυκλάδες! Αναλυτικά ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Σύμφωνα πλέον με τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία της Τρίτης 08 Οκτωβρίου, το χαμηλό βαρομετρικό στην περιοχή της Ιταλίας, δεν θα κινηθεί τελικά Ανατολικά, αλλά θα κατευθυνθεί Νότια προς την περιοχή της Λιβύης! Αυτό θα έχει αποτέλεσμα την γρηγορότερη βελτίωση του καιρού στη χώρα μας την Τρίτη, με τις καταιγίδες να περιορίζονται μέχρι το μεσημέρι. Ήδη σε αρκετές περιοχές ο καιρός έχει βελτιωθεί σημαντικά, όπως στο Ν. Αττικής, αλλά και αλλού!

Γενικότερα ανατρέπεται η εξέλιξη του καιρού και για τη συνέχεια, καθώς η κακοκαιρία που φαινόταν για την Πέμπτη και την Παρασκευή, την οποία είχαμε προαναγγείλει σε προηγούμενο δελτίο μας, τελικά δεν θα φτάσει στη χώρα μας καθώς το χαμηλό βαρομετρικό θα κινηθεί Νοτιότερα εν τέλει. Το μόνο που θα καταφέρουμε να δούμε από αυτή την αλλαγή, θα είναι πρόσκαιρη συννεφιά και κάποιες ψιχάλες στο Νότιο Ιόνιο!

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου αρχικά θα έχουμε καλό καιρό, αλλά σταδιακά μέσα στην ημέρα θα συννεφιάσει, χωρίς να αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές στο Νότιο Ιόνιο και τη Νότια Πελοπόννησο. Αυτό θα είναι και το μόνο αντίκτυπο αυτής της επερχόμενης καιρικής μεταβολής, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως αναμένονται πυκνές ομίχλες το πρωινό της Πέμπτης, με έμφαση τα παραθαλάσσια τμήματα και κλειστές πεδιάδες.

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ο καιρός ανατρέπεται εντυπωσιακά. Η χώρα μας θα παραδοθεί στην αγκαλιά ενός αντικυκλώνα, ο οποίος θα καλύψει την περιοχή μας και θα φέρει και πάλι το καλοκαιράκι στα μέρη μας! Το μικρό καλοκαιράκι θα κάνει την εμφάνιση του, με τη χώρα μας να διανύει ένα 15νθήμερο χωρίς βροχές και με εντυπωσιακή άνοδο της θερμοκρασίας. Μόνη παραφωνία, το Σαββατοκύριακο που ενισχύονται οι Βόρειοι  άνεμοι!

 


Διαβάστε επίσης