Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

00:58 | 03 Ιουλίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Έρχεται ένα καυτό πενθήμερο!

δημοσίευση στις 07/08/2019 10:41
Έρχεται ένα καυτό πενθήμερο!

παρατεταμένη ζέστη σε όλη τη χώρα έως την Κυριακή...

Ο καιρός θα δείξει και πάλι τα δόντια του από την Πέμπτη 08 Αυγούστου, με υψηλές θερμοκρασίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, καθώς το δεύτερο κύμα καύσωνα του Αυγούστου είναι έτοιμο να εισβάλει στη χώρα με... παρατεταμένη διάρκεια! Πιο τυχεροί θα είναι όσοι βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου και έτσι θα αποφύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες, που κατά τόπους θα προσεγγίσουν τους 40 βαθμούς!

Ένα καυτό πενθήμερο με θερμοκρασίες οι οποίες θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς Κελσίου είναι προ των πυλών, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις πως ένα τρίτο κύμα καύσωνα αναμένεται κοντά στο 15Αυγουστο. Μετά την ολιγοήμερη ανάσα των τελευταίων ημερών, με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, το θερμόμετρο από σήμερα παίρνει την ανιούσα, ωστόσο δροσερό θα είναι το σκηνικό του καιρού την Κυριακή στα ανατολικά.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, τα οποία κρίνονται αρκετά σταθερά, περιμένουμε ανάσα δροσιάς στα Ανατολικά της χώρας από την Κυριακή 11 Αυγούστου, καθώς θα ενισχυθούν οι Βοριάδες στα 7 μποφόρ ρίχνοντας τη θερμοκρασία. Όμως στην υπόλοιπη Ελλάδα η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια υψηλά επίπεδα των 40 βαθμών, χωρίς να αποκλείεται να έχουμε παράταση του καύσωνα έως και το 15 Αυγούστου ή και παραπέρα!

Οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα μεγάλο ζεστό χρονικό διάστημα. Καλό είναι να ακολουθήσουμε μερικά χρήσιμά βήματα για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. Να τονίσουμε επίσης, πως την καλοκαιρινή περίοδο, ας προσέχουμε όλοι μας και τις υπαίθριες δραστηριότητες μας, προς αποφυγή εκδηλώσεων πυρκαγιών. Χρήσιμες οδηγίες μπορείτε να βρείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Κλείνοντας το δελτίο μας, να δούμε μια δυσάρεστη είδηση. Οι μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη Σιβηρία, εδώ και 9 ημέρες έχουν ήδη καταπιεί το 1/3 της έκτασης, δηλαδή 7,4 εκατομμύρια στρέμματα. Οι πυρκαγιές πιθανόν να πυροδοτήθηκαν από πτώσεις κεραυνών. Οι καλοκαιρινές πυρκαγιές στη Σιβηρία είναι σχετικά συχνές. Περισσότερα ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης